Cala Sant VicençMunicipi

El tercer Pla de Fosses preveu l’estudi d’una possible fossa a Sant Vicenç

El Pla compta amb set actuacions i cinc estudis de possibles fosses

Ahir la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, presentaren el tercer Pla de Fosses del Govern.

Dins aquest Pla d’Actuacions en Fosses de la Guerra Civil 2021-2022, el qual compta amb un pressupost inicial de 380.000€, el mateix Govern preveu set actuacions- 5 a Mallorca, 1 a Eivissa i 1 a Formentera-. En aquestes actuacions es duran a terme tasques d’excavació, exhumació i identificació de restes de víctimes de la Guerra Civil.

Per altra part, dins aquest tercer Pla també s’espera l’estudi i possible intervenció d’una fossa a una finca privada a Cala Sant Vicenç que, possiblement tengui restes de la Guerra Civil. Tal i com ja avançava Som Pollença al març de 2020, es tracta de restes de cranis, ossos i roba que trobà un home mentre feia una piscina a una finca de la Cala. Tot i que en un primer moment l’home no va tenir la valentia de contar-ho, anys després si que ho féu.

Amb aquest tercer Pla de Fosses doncs, pareix que el cas s’ha remogut i s’estudiarà, després d’anys d’inactivitat tot i haver-se denunciat a la Guàrdia Civil i explicat els fets al batle que hi havia a n’aquell moment, Miquel Àngel March.

Cal recordar que des del 2014 s’han excavat 17 fosses a les Balears, havent pogut recuperar les restes de 92 cossos i identificat 25 víctimes de la repressió franquista, 20 de les quals ja han estat retornades a les seves famílies.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button