Cala Sant VicençMunicipi

Es treu a licitació el tercer pla de fosses que estudiarà la de Sant Vicenç

L'estudi de la possible fossa de Cala Sant Vicenç forma part del segon lot del contracte

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha tret a licitació el tercer pla de fosses de les Illes Balears, publicant-lo a la Plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

Recordem que, tal i com s’avançava fa uns mesos des de Som Pollença, es tracta d’un pla per a definir la prestació del servei d’excavació, exhumació i identificació dels cossos trobats a les fosses de la Guerra Civil, així com l’estudi històric, restauració i consolidació dels materials o objectes que s’hi trobin.

El contracte es divideix en 3 lots: un primer centrat en excavar, exhumar i identificar els cossos de les fosses que es localitzen als cementiris d’Inca, Selva, Mancor de la Vall, Formentera, Manacor i Eivissa, i al Pou de Son Danús de Santanyí. El segon lot, es centra en l’estudi històric sobre la fossa comuna de Capdepera, el cementiri de Petra, el del carrer Sant Silvestre de Palma, el de Porreres i el de Muro, i la fossa de Cala Sant Vicenç. Finalment, el tercer lot es basa en realitzar la restauració, consolidació i conservació dels materials i objectes trobats en aquest procés així com la seva documentació.

Cal fer un recordatori que a la fossa de Cala Sant Vicenç, mentre treballaven en obres d’una piscina a una finca, hi trobaren restes de cranis, ossos i roba que, tot i que al principi la persona que ho descobrí no es va veure amb forces de contar-ho, finalment si que ho féu.

Actualment, gràcies a aquestes intervencions, a Balears la xifra s’actualitza a la troballa de restes de 161 cossos i la identificació de 31 víctimes de la repressió franquista, 25 de les quals ja s’han entregat a les seves famílies.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X