Cala Sant VicençMunicipi

Una fossa comuna a Cala Sant Vicenç?

Elena Ballestero ens explica com li van comunicar que s'havien trobat restes humanes i com va actuar

Tres anys endarrera sona el telèfon d’Elena Ballestero. Era un home que tenia mal de consciència. Necessitava explicar una història a la periodista de l’Última Hora. Li va contar que fa temps, mentre feia una piscina en una finca de Cala Sant Vicenç, es va trobar amb restes de cranis, ossos i roba que sortien de davall la terra. Era una fossa comuna? Però en el seu moment no ho va denunciar, pel motiu que fos.

Davant aquesta situació, Elena Ballestero va contactar amb Miquel Àngel March, qui era el batle de Pollença en aquell moment. El polític va denunciar els fets a Patrimoni, perquè estudiassin aquesta possible fossa comuna de la Guerra Civil situada a Cala Sant Vicenç. Però la institució no va actuar. És per això, que la periodista va denunciar els fets a la Guàrdia Civil un any i mig després. Tot i això, la inactivitat continua a dia d’avui.

Ara, fa uns dies, des de la reunió de Memòria Històrica han tornat a remoure el cas. Elena Ballestero ens explica fil per randa com viu ella aquesta situació. Com va rebre l’exclusiva, com va actuar i a què s’està esperant per investigar les restes humanes de Cala Sant Vicenç.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button