MunicipiSalut

Mallorca es troba en el nivell d’alerta sanitària 3

Aquest nivell es mantindrà vigent fins dia 14 de desembre sempre que la situació sanitària no s'agreugi

Balears ja disposa d’un nou sistema de nivells d’alerta sanitària aprovat pel Govern de les Illes Balears, amb el qual es determinaran les mesures de protecció a aplicar en funció del risc i nivell d’alerta ocasionats per la Covid19.

En un principi, l’actualització d’aquests nivells d’alerta s’aniran fent cada dues setmanes, a excepció de trobar-se en algun cas d’urgència, que, en aquest cas, es faria de forma inminent. Així, actualment Mallorca es troba en el Nivell 3 d’alerta, vigent des del passat 28 de novembre i fins al 14 de desembre.

Diferents nivells d’alerta

Aquest nou pla de mesures inclou 5 tipus diferents d’alerta en funció de la situació epidemiològica:

  • Nivell d’alerta 0: nova normalitat. Hi ha casos esporàdics, normalment importats, sense identificar-se transmissió comunitària.
  • Nivell d’alerta 1: risc molt baix o baix amb transmissió comunitària limitada.
  • Nivell d’alerta 2: risc mitjà amb transmissió comunitària sostinguda generalitzada amb pressió creixent sobre el sistema sanitari.
  • Nivell d’alerta 3: alt risc, transmissió comunitària no controlada que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari.
  • Nivell d’alerta 4: molt alt risc, transmissió comunitària no controlada que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari i pot requerir mesures excepcionals.

Tal i com avançàvem anteriorment, Mallorca es troba en el nivell 3 d’alerta, igual que Eivissa. Mentre que Menorca està en el nivell d’alerta sanitària 2 i Formentera, en l’1.

Així, en funció del nivell d’alerta, s’hauran d’aplicar unes mesures o altres, que s’expliquen a la imatge següent.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button