MunicipiSalut

Tothom a casa a les 22.00 hores a partir de demà

La situació de covid a Mallorca obliga a avançar el toc de queda a tota l'illa fins al 21 de desembre

Aquest dimarts l’illa de Mallorca va situar-se en el nivell 4 de risc després d’haver arribat als 260 casos per cada 100.000 habitants. D’aquesta manera, passa a formar part de la zona d’alt risc de contagi per Covid19 segons les mesures establertes pel Govern fa dues setmanes.

La situació de covid a les Mallorca ha duit a que a partir de demà dijous 10 de desembre, el toc de queda avançi fins les 22.00 hores del vespre. Fins avui, estava establert a la mitjanit, com en el conjunt de les illes. És a dir, de 00.00 a 06.00 hores. A partir de demà l’avancen a les 22 hores fins a les sis, ha afirmat la presidenta Armengol.

A més, en tres municipis de Mallorca: Lloseta, Muro i Sóller, bars i restaurants hauran de tancar els seus espais interiors com ja passa a Sa Pobla. Tots aquests municipis tenen xifres “molt altes” d’incidència de Covid.

En aquests municipis hi haurà cribratges especials, com els que ja hi ha hagut a Sa Pobla, per comprovar la incidència real de la malaltia en temps real.

Les mesures especials de Mallorca es revisaran en un nou Consell de Govern el dia 21 de desembre. De moment no han avançat si es planteja mantenir-les fins i tot durant Nadal.

Resultats de les PCR realitzades a residents que tornaven pel Pont

Segons dades procedents de la Conselleria de Salut, durant aquest Pont de la Constitució s’han realitzat 1.180 proves diagnòstiques a residents de les Illes que tornaven a casa. D’aquest total, 492 d’han realitzat a Mallorca, 364 a Menorca, 238 a Eivissa i 41 a Formentera.

Cal destacar que de les PCR realitzades a Mallorca, 2 han donat positiu; i del total fetes a les Balears, han sorgit 6 positius, una resposta que la consellera de Salut, Patricia Gómez ha qualificat com a molt positiva per part de la població cap a aquest servei gratuït disposat per a detectar i evitar que casos positius entrassin a les illes durant aquests dies festius.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button