Municipi

Des del PAC fan una crida a la prudència i precaució

És imprescindible telefonar al centre de salut abans d'acudir-hi

Des del centre de salut de Pollença fan una crida a la precaució i apel·len a l’ús de la consciència en aquest inici del pla de desescalada. Alejandra Valero, coordinadora del PAC del municipi, explica que molta gent va al centre sense haver telefonat abans. Els hi fa “la impressió que la població pensa que això ja ha passat i que tot torna a ser com abans”. Especifica que el fet que ja se’ns permeti “sortir a fer una volta” no significa que puguem acudir al metge “sense telefonar” prèviament. Aquesta és una actitud errònia i perjudicial per a la salut pública.

Valero recorda que s’han de seguir respectant les mateixes normes d’higiene i distanciament social que fins ara, ja que, en cas contrari, “en dues o tres setmanes tendrem rebrots”. Aquestes, a grans trets, són el rentat constant de mans, mantenir la distància de 2 metres amb les altres persones i utilitzar guants en els establiments que es mantinguin oberts.

Així mateix, remarca repetidament la importància de demanar cita prèvia o realitzar les consultes via telefònica. Només així es pot garantir tant la seguretat del pacient com del professional. Aquesta mesura de seguretat es trasllada, des d’ahir, a qualsevol altre servei que s’ofereix a la ciutadania com ara puguin ser les perruqueries.

Com bé ens han repetit, la COVID-19 no ha desaparegut. Segueix entre nosaltres. És per això, que no ens podem confiar i tornar a actuar com abans de la pandèmia. Hem de tenir precaució i cura dels nostres actes.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button