Municipi

Pollença ja està a la Fase 2

Platges, cultura, esports, locals tancats, mercats a l'aire lliure, casaments i comiats

Totes les Illes Balears es troben des d’avui a la Fase 2 del Pla de Desescalada cap a la nova normalitat. Amb aquesta, s’amplien les activitats permeses arreu. Entre les novetats, el que més destaca és que ja es pot nedar a les platges, on s’hi pot anar amb grups de fins a 15 persones si es mantenen els dos metres de distància entre ells.

Els bars i restaurants també se’n beneficien d’aquestes noves normes vigents. Tot i que a les terrasses no poden ampliar aforament, sí que se’ls permet donar servei a l’interior del local. Igual que a l’exterior, però, hauran de reduir l’aforament al 50% del que tenen permès.

Així mateix, els cinemes, els museus i els teatres també obrin les portes al 50% de la seva cabuda permesa. A més a més, a la fase 2 es poden celebrar esdeveniments culturals amb un públic de 50 persones si es tracta d’un espai tancat, i de 400 si és en un espai obert.

Gaudeix del “Circ a la Fresca” al Port de Pollença

També és remarcable que les instal·lacions esportives cobertes obrin amb el 30% de la seva cabuda. Així mateix, es reprenen les lligues professionals i els entrenaments bàsics de lligues no professionals federades.

Fase 2 no és sinònim de “nova normalitat”

Tot i la major permissibilitat, cal recordar que la COVID-19 no ha desaparegut i que encara no hi ha vacuna per combatre el virus. És per això, que és molt important seguir les recomanacions higièniques que tant ens repeteixen: mans netes, dos metres de distància i mascareta. Els cossos de seguretat vetllen perquè tots siguem responsables i respectem les normes vigents, just ahir des de la Policia Local de Pollença van haver de posar cinc denúncies per no guardar les distàncies dins un establiment.

Els centres de salut i hospitals continuen amb el mateix funcionament. Si es pot, les consultes es resolen via telefònica o telemàtica. Així com segueix sent necessari demanar cita prèvia.

Des del PAC fan una crida a la prudència i precaució

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button