DirecteEntrevistesStreamingVídeo

Entrevista a Alejandra Valero, la Fase 1 al centre de salut

Com s'iniciarà la desescalada al PAC de Pollença i a la Unitat Bàsica del Moll?

Alejandra Valero ens explica com serà la reorganització tant del Centre de Salut de Pollença com de la Unitat Bàsica del Moll a partir de dilluns que ve. També inicien la Fase 1 ampliant els serveis i mantenint algunes normes. 

A partir de la setmana que ve, el centre de salut també iniciarà la Fase 1. Alejandra Valero, coordinadora del PAC, explica que continuaran amb la consulta telefònica, ja que “no s’ha d’anar al centre de salut sense cita”. Intentaran que cada pacient pugui parlar amb el seu metge, cosa que no sermpre serà possible. També apunta que continuaran separant els pacients segons si tenen simptomatologia respiratòria o no respiratòria, perquè “el Covid continua entre nosaltres i ens hem de protegir més que mai”.

A diferència del que feien fins ara, augmentaran la realització d’analítiques, ja que les consultes hospitalàries han augmentat i incrementaran les analítiques sol·licitades tant de pacients crònics com urgències. En aquest aspecte, les citaran cada 5 minuts i s’asseguraran que es mantinguin les distàncies de seguretat a la sala d’espera. També tornaran a fer targetes sanitàries, sempre amb cita prèvia.

Pel que fa a les consultes pediàtriques, Valero explica que “tots els nins es continuaran atenent des de Pollença” i seguiran amb el triatge telefònic. Així mateix augmentaran les “revisions i vacunes que es faran fins als 3 anys”, que ara es feien només fins a l’any i mig. La comara anirà de dimarts a divendres a la Unitat Bàsica del Moll i els dilluns capvespre continuarà a Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button