Municipi

Marc Pons presenta el nou servei de TIB de la zona nord

A l’acte hi acudiren els batles dels municipis de la comarca per saber de primera mà les millores que suposarà la nova xarxa de bus

A l’acte hi acudiren els batles dels municipis de la comarca per saber de primera mà les millores que suposarà la nova xarxa de bus

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, va presentar ahir el nou servei del transport públic interurbà que s’oferirà a la zona nord de Mallorca.

Durant la presentació s’ha destacat algunes millores, com per exemple l’ increment de freqüències d’algunes línies, com la que connecta Palma amb Port de Pollença. Tot el servei de la zona nord es farà amb setanta tres busos nous de Gas natural comprimit i amb nou busos elèctrics i una nova infraestructura que comptarà amb parades d’enllaç a Inca i Port de Pollença.

El conseller Marc Pons ha destacat que aquest nou servei representa un canvi de model de mobilitat terrestre a l’illa de Mallorca i permet a l’Administració dissenyar directament l’oferta de servei i millora el seguiment d’aquest i la seva fiscalització. Cal assenyalar també que el contracte disposa de clàusules socials per a garantir les bones condicions laborals dels treballadors.

Milllores específiques a destacar del servei de la zona nord

Flota

• 73 busos de GNC.

• 9 busos 100% elèctrics. N’hi haurà 7 en la línia suburbana Alcúdia-Can Picafort i 2 més que faran el servei de la línia Alcúdia-Alcanada a l’estiu i de la línia Pòrtol – Es Figueral a l’hivern.

• 2 microbusos dièsel

• S’adapta la capacitat dels vehicles a la demanda prevista de cada línia. A la pràctica significa més places per vehicle. Busos de 15 m a la línia Palma-Port de Pollença.

Servei

  • Milloram el servei: increment de l’oferta d’un 49,3%.
  • Les quatre línies troncals de la zona incrementen la capacitat dels busos i augmenten les freqüències de pas:

Palma-Port de Pollença cada hora (actualment cada 1 h i ½).

• Increment de l’oferta de les línies de la Serra de Tramuntana per fomentar així el turisme en transport públic, per exemple:

o Temporada alta més llarga: 1/3-30/10 i 15/2-15/11.

Port de Sóller – Port de Pollença: de 2+2 a 5+5.

• Noves connexions:

o Cream una línia que connecta, Muro, Sa Pobla, Inca, Campanet i Búger amb la badia d’Alcúdia (platja d’Alcúdia, platja de Muro i Can Picafort) d’abril a octubre que oferirà servei des de les 6.00 del dematí fins les 24.00 h de la nit. Servei adaptat a les necessitats dels treballadors de la zona.

o Més connexions entre Pollença, Crestatx i Sa Pobla.

o Una línia suburbana que connecta Pollença amb Port de Pollença i Alcúdia. A l’estiu s’estira la línia fins als Apartaments Bellevue al Port d’Alcúdia.

  • La línia de l’Aerotib A32 (línia aeroport ) allarga el seu recorregut arribant a Son Bauló amb busos cada 1h. 15min. des de les 6.00 del dematí a les 24.00 de la nit. a l’estiu. Durant la temporada d’hivern l’horari serà de 7.00 a 20.00 h. i arribarà fins a Inca on es podrà seguir el trajecte amb un transbordament amb connexió horària.
  • Més servei cap de setmana per exemple a Portòl/sa Cabaneta, Bunyola, Deià, Fornalutx, Llubí, Mancor, Muro, Pollença, Colònia de Sant Pere .
  • Altres increments de l’oferta:
  • Parades d’enllaç a Port de Pollença, Estació Tren d’Inca/Aparcament Toni Mateu i parada Inca Llevant com a hubs (parades d’enllaç) principals de la zona.
  • Punt d’informació a l’estació d’Inca obert tota la setmana.
Via
Govern de les Illes Balears
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button