Municipi

Presentada la flota de busos elèctrics que millorarà el transport de Pollença

La millora de les línies existens i l'inici de noves seran algunes novetats més

Avui la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat una flota de nou busos totalment elèctrics que cobriran el transport interurbà a la zona nord de l’illa de Mallorca. L’acte ha tingut lloc a Alcúdia, des d’on, des d’avui, es començarà a fer les connexions del corredor de la seva badia i la de Pollença.

Aquesta renovació de la flota forma part de la portada a terme amb l’entrada en vigor del nou servei el passat 1 de gener i avui ja hi ha 198 vehicles totalment renovats de gas natural comprimit i 18 de propulsió elèctrica. Compten amb una tecnologia que permet reduir les emissions i millorar l’accessibilitat, essent així el TIB una de les xarxes més avançades d’Europa en sostenibilitat ambiental. Així, es tracta del primer cop en tot l’Estat que es presenten busos 100% elèctrics en línies interurbanes. Fins ara, només cobrien rutes urbanes.

Tornam a ser l’avantguarda en les millores en sostenibilitat, en les millores contra el canvi climàtic i la defensa dels drets a la mobilitat dels ciutadans.

Presidenta Armengol
La Presidenta del Govern

Dels nou vehicles presentats, tres ja han començat a circular avui mateix: dos a la línia 321 que cobreix entre Can Picafort i Alcúdia, i un que farà la 322, entre Pollença i Port d’Alcúdia. Els altres sis restants s’aniran incorporant durant el mes de juny. A part dels vehicles presentats avui, pròximament començaran també a funcionar nou busos híbrids més.

Augment de connexions que afecten Pollença

De cara a l’estiu, Pollença vorà incrementat el servei de transport públic que hi passa. Per una part, hi haurà un augment de les connexions a tota la zona Nord, cobrint així els desplaçaments entre les badies d’Alcúdia i de Pollença i la Platja de Muro.

A part d’això, a partir del 15 de juny també es reforçarà l’oferta de servei de busos amb l’inici de la línia 231 que va des del Port de Pollença a Sóller i la 333 i 334 que van a la Península de Formentor.

També s’ha aprofitat per a presentar, a l’acte, la nova oficina d’atenció a l’usuari del TIB que es situarà a partir de l’1 de juny a l’avinguda Príncep d’Espanya, 10, a Alcúdia.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button