Successos

El pollencí Alberto Encinas recupera la seva filla, qui va ser segrestada per la mare a Polònia

La policia polonesa va localitzar Olivia ahir a la localitat de Katowice

Varsòvia, 5 des (EFE) .- El Pollencí Alberto Encinas ha aconseguit avui recuperar la seva filla Olivia, la nina de Pollença que va estar vuit anys segrestada per la seva mare, una dona polonesa, tot i la sentència judicial que li donava a ell la custòdia.
La policia polonesa va localitzar ahir a la localitat de Katowice (sud de Polònia) a Olivia i la seva mare, Katarzyna Hlond, contra qui hi havia una ordre de recerca i captura pel segrest de la menor, segons han informat a Efe fonts pròximes de la investigació.
Després de conèixer la notícia, Alberto Encinas es va desplaçar a Polònia, on aquest dijous es va retrobar amb la seva filla i va posar fi a un malson que va començar al desembre de 2011, quan Katarzyna va decidir viatjar amb Olivia, que llavors tenia tres anys, al seu país natal amb el pretext de visitar la seva família, encara que mai va tornar a Mallorca.
Durant el període en què Olivia, avui amb onze anys, va estar segrestada per la seva mare, Alberto Encinas ha gastat més 60.000 euros a intentar recuperar-la, amb nombrosos viatges a Polònia, pagament de detectius i plets judicials davant els tribunals polonesos.
En 2018 el cas d’Olivia Encinas va donar una bolcada quan Katarzyna Hlond va desafiar l’ordre de recerca i captura per aparèixer en un programa de la cadena pública del seu país en què va assegurar que el seu exmarit l’havia maltractat.
La dona va ser entrevistada, amb una perruca per dissimular el seu aspecte, a la casa dels seus pares a Polònia. En l’entrevista va reconèixer que portava “anys ocultant” de la Justícia, i ha afegit que comptava amb l’ajuda de “molta gent” per poder viure com pròfuga.
“En principi això posa fi a anys de lluita judicial i extrajudicial i dóna el triomf a un pare que ens ha donat a tots un exemple de perseverança i de fortalesa, en un cas en el qual moltes persones i institucions s’han bolcat per ajudar a Alberto “, va explicar a Efe l’advocat d’Encinas a Polònia, Juan Antonio Godoy.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button