CulturaFormentor

César Aira guanya el Premi Formentor 2021

L'escriptor argentí compta amb més de cent llibres publicats entre novel·les, relats i assajos

Ja fa deu anys que es va recuperar el Premi i les Converses Literàries de Formentor. Amb el traspàs de l’Hotel Formentor a la cadena Four Seaons, el Premi ha tornat al nom dels seus inicis i torna a ser el Prix Formentor. Aquest dilluns ha abandonat Formentor per galardonar al guanyador a Sevilla.

L’únic escriptor argentí candidat al Premi Nobel de Literatura, César Aira, amb més de cent llibres publicats entre novel·les, relats i assajos, ha estat el guanyador del Premi Formentor 2021, dotat de 50.000 euros, destinat a reconèixer l’obra completa d’un escriptor. El jurat del premi va anunciar des de la ciutat de Sevilla la decisió de triar a Aira per “la infatigable recreació de l’ímpetu narratiu, per la versatilitat del seu inacabable relat i per la ironia lúdica de la seva impacient imaginació”. Als 72 anys, l’autor d’Ema, la cautiva y Cómo me hice monja ha estat galardonat per tota la seva carrera.

El jurat, compost per Francesc Ferrer, Anna Caballé, Basilio Baltasar, Gerald Martin i Juan Antonio Masoliver, explicava que a més d’aconseguir lliurar el premi a una de les carreres literàries més “fecundes i perseverants” que es coneixen -amb més de cent llibres publicats- van fer un treball suplementari resumint, per primera vegada, totes les singularitats que permeten definir l’obra de l’escriptor. Des de la darrera obra fins la primera, publicada ara fa 40 anys, el 1981.

César Aira compta amb guardons com el Roger Caillois 2014 i el Iberoamericà de Narrativa Manuel Rojas 2016. A més, va ser nomenat pel govern francès Chevalier dans l’Ordre donis Arts et Lettres.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button