Cultura

La Mare de Déu d’Agost, enguany en dissabte

S'exposarà un llit a la Parròquia de Pollença i un altre a l'Església del Moll

El 15 d’agost, conegut per molts com el dia de la Mare de Déu d’Agost o de l’Assumpció de la Mare de Déu, és una diada festiva que celebra que la Verge Maria va ser portada al cel en cos i ànima per part del poder de Déu.

Són moltes les celebracions catòliques arreu del món que es duen a terme durant aquesta jornada. Per això, hem volgut saber com s’ha celebrat aquest dia amb el pas dels anys a Mallorca i a Pollença.

El rector de Pollença, Francesc Vicens, ens explica que, tradicionalment, és una de les grans festes marianes i a Mallorca es celebra amb els llits de la Mare de Déu, els quals són montatges grossos d’origen gòtic, on jeu la Mare de Déu morta. A Pollença, en concret, en tenim dos, un era el del Convent i l’altre, el de la Parròquia. La que s’exposa a la Parròquia és la dels Dominics, que abans es trobava al Convent, mentre que la de la Parròquia, l’exposen a l’Església del Port de Pollença. Tenen rasgs del Rococó i són semblants als llits que exposen a l’Església de Sóller i a Santa Clara, a Palma, i normalment, els tenen de cara al públic durant tota la setmana.

Tradicionalment, es celebrava el dia 22 d’agost una processó que encara es segueix fent a pobles com Valldemossa, anomenada Processó de les Crestes. A Pollença el que es fa és que es regala un brotet d’alfàbrega a la gent que asisteix a la missa aquest dia.

Enguany per mor de la Covid19, es seguirà celebrant aquesta festivitat i exposant-ho al públic però amb les mesures de seguretat i higiene exigides per les autoritats.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button