Esports

Joana Aina Cànaves, una pollencina futura estrella del bàsquet

Fitxada pel CB Almeda i per la Selecció U14 Femenina

Ella és na Joana Aina Cànaves, una al·lota pollencina de 14 anys, jugadora des de sempre del Club Bàsquet Colonya Pollença. Des de fa uns quants d’anys, ha començat a tenir una posició més destacada amb la seva forma de jugar, fet pel qual, durant el confinament, va ser cridada de diversos clubs de bàsquet de fora de l’illa per proposar-li algunes ofertes.

Desprès de estudiar amb detall les diferentes opcions proposades a la jove jugadora, ella, guiada per la seva família, van trobar que el més convenient era el Club Bàsquet Almeda, a Barcelona. Aquest és un club petit que li oferirà una beca per jugar i estudiar allà. Joana Aina ens conta que “és el primer cop que aquest club fa una proposta d’aquestes dimensions, i això és un dels fets que em va ajudar a decidir-me per ells, ja que veia interès per part seva en una cosa que abans mai havien fet i que ara apostaven per jo”. D’aquesta manera, la pollencina podrà compaginar l’estudi amb el seu esport preferit, mentre conviu amb una família catalana que té dues filles que juguen al mateix club.

Joana Aina assegura que està molt il·lusionada i que “jugar a la lliga catalana és una cosa que des de sempre m’ha fet molta il·lusió”. Per altra part, els seus pares ens conten que “només té 14 anys i ens fa un poc de pena que parteixi tan jove a fora, però des de petita li ha agradat molt el món del bàsquet i creim que és una oportunitat única que no li tornarà a sorgir mai més”.

Tot i que la pretemporada hauria de començar dia 24 d’agost, amb la Covid19 tot s’ha complicat i l’inici coincidirà amb el començament escolar. De moment dia 2 de septembre Joana Aina viatjarà a Barcelona per conèixer a la resta de l’equip en unes jornades d’introducció.

També a la Selecció Espanyola de Bàsquet

Per altra part, la jove jugadora ha entrat també a la Selecció Espanyola de Bàsquet, a la Selecció U14 Femenina, per tercer any, de la qual formen part 20 nines de tot Espanya. Cal destacar que, a part de la pollencina, hi ha una altra jove de Mallorca, lo qual és molt positiu que, d’una comunitat tan petita, hi hagi dues al·lotes amb aquest potencial que ens representin a la Selecció.

Molta sort en aquesta nova etapa!

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X