Turisme

Es dupliquen les places de lloguer vacacional a Pollença després de la pandèmia

Al municipi, segons l’estudi d’habitatge de l’Ajuntament que ha recollit Alternativa per Pollença, el 2018 hi havia 7.241 places hoteleres i 7.177 places de lloguer vacacional –legals–.

L’any 2022 s’han registrat 7.564 places hoteleres i 14.158 de lloguer vacacional. Això suma un total de 21.722 places turístiques censades –i legals–. Com a resultat, hi ha més places turístiques que habitants: 16.189 residents al poble (INE, 2018).

Autora: Aina Ginard

Així mateix, el problema de l’habitatge no es pot carregar als propietaris d’habitatges de lloguer vacacional, sent evident que a Mallorca vivim del turisme. Fa anys que arrossegam la mateixa situació sense cap intervenció al mercat per part del govern. Calen mesures polítiques urgents, com la regulació de preus i l’aposta per l’habitatge social.

Mostra més
Back to top button