Cala Sant VicençPollença

Sobre tempestes elèctriques, els incendis d’ahir i el turisme

Ahir dos raigs provocaren dos diferents incendis a la Font i la Cala Sant Vicenç

Com ja fa uns anys s’està anunciant, les tormentes acompanyades de raigs seràn cada cop més freqüents a les Balears. L’augment de les temperatures en general i l’encalentiment de la temperatura de la mar en propicia la seva formació. Com podeu comprovar a l’enllaç, el fenòmen fins i tot costà dues vides l’any passat a Mallorca.

Des de ja fa uns anys, les tempestes elèctriques són ben comuns per tota la mediterrània i ens afecten de plè a les illes. Ahir, de fet, els incendis succeïts tant a la Font com a la ruta de Cala Sant Vicenç cap a la Mola foren ambdós a causa d’aquest tipus de tempesta.

Foren dos raigs els que provocaren tots dos incendis, tot i que per sort sols van arribar a cremar-se pocs metres de massa forestal sense cap mal major.

Les variacions climatològiques estàn arribant a ser cada any més freqüents. Aquests mesos d’abril i març, com tots recordam, hem viscut un clima d’estiu aquí a les Balears, i això també s’ha reflectit en el turisme. El passat mes de març les Balears suportaren 100.000 persones més que el 2022, la qual cosa fou degut a l’augment de turistes.

Si això fou així o fou per el bon temps que va atreure aquests visitants. I suposadament, aquest estiu es preveu que la pressió humana sobre l’illa de Mallorca arribi a cotes poc vistes abans. És previsible que les Balears superin els 2,07 milions de persones sobre elles, xifra rècord de 2017.

Si el temps, però, no acompanya i és tormentoós tal i com està sent, el número de reserves pot baixar considerablement. De fet, amb aquest final de maig i inici de juny tan inestable, la temporada no ha arrancat ni de poc tal i com s’esperava.

Les tormentes estivals són una bona notícia per la falta d’aigua que hem patit a l’hivern. I això si les plujes no acaben essent desmesurades i afectant al sector agrícola. Però el que és segur és que al sector turístic li afectarà negativament.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button