MunicipiNatura

Tancament del solar contigu de ca’n Escarrintxo. En queda pendent l’adquisició per a construïr mini-deixalleries

Un informe tècnic negatiu condueix a anul·lar-se l'adquisició del solar i quedarà pendent per a la pròxima legislatura

Les següents imatges corresponen a obres de tancament del pas de ca’n Escarrintxo al solar contigu. L’objectiu d’aquesta compra era, a part de donar un doble pas a ca’n Escarrintxo, que corresponguessen a la creació in situ d’unes noves mini-deixalleries.

La creació de les mini-deixalleries corresponen al pla de residus que pretén gestionar una estadística ascendent de la producció de residus al municipi. El projecte de les mini-deixalleries constitueixen un intent de materialització d’eliminar els contenidors de rústic i zona urbana per tal d’eliminar els seus impactes. Aquests impactes són, a part de visual, que es pot escampar la basura quan fa mal temps, poder ser una font de brutor o d’animals que en ella hi viuen, entre d’altres.

L’objectiu general del pla es reciclar o reutilitzar en un 50% els residues que es generen. Al seu moment, s’aconseguiren alguns impactes positius gràcies a la recollida Porta a Porta que opera al casc urbà de Pollença. També millorant la recollida selectiva a ‘alguns generadors singulars’. Queda pendent encara que la recollida Porta a Porta es dugui a terme a tot el municpi.

Aquest projecte no ha pogut efectuar-se en aquest indret donat un informe negatiu per part de l’àrea tècnica. Donat el canvi de legislatura, finalment, el projecte queda aturat. Per això, es produeix el tancament entre l’espai públic (ca’n Escarrintxo) i aquesta parcel·la, privada.

La millora de la getsió dels residus és un objectiu autonòmic per al qual s’hi destinaren uns diners des dels fons Next-generation EU des del passat 2022.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button