Pollença

La neteja de l'avenc del Puig és demà, vos hi heu apuntat?

Demà dissabte 3 de juny i passat, diumenge 4 de juny, qui vulgui acudir a cooperar amb la neteja podrà fer-ho enviant un correu a l'associació

La Federació Balear d’espeleologia s’assabentà, a través d’un conegut, que l’avenc de la Mare de Déu del Puig es trobava replet d’una gran quantitat de residus. Després d’acudir a veure l’avenc d’aprop i poguent corroborar la quantitat de brutícia que s’hi trobava, decidiren organitzar una neteja voluntària de l’avenc.

La organització de la jornada s’ha concretat aquest cap de setmana, dissabte i diumenge 3 i 4 de juny de 8.30h del matí a 14.00h . Com ja manifestà Rafel Llompart a Ràdio Pollença, membre de ‘Promotors Avenc’, és molt probable que no basti amb aquesta única jornada per acabar de netejar tot l’indret. L’avenc medeix uns 36 m de profunditat i 15m de llargària horitzontal, la qual cosa posa de manifest que no és una feina fàcil ni ràpida. De fet, l’associació ja té planejada una segona jornada de neteja per al futur.

A l’esdeveniment hi acudiràn membres no sols de fora de Pollença, sinó que a més alguns d’ells seràn espeleòlegs experts. Descendiràn al fons de l’avenc mitjançant un sistema de politges i un primer grup d’unes 3 o 4 persones anirà omplint, des d’allà, sacs amb els residus. La resta depositarà els sacs al punt ubicat al final del camí asfaltat de forma cooperativa.

De moment, segons els organitzadors, estàn contents amb la congregació reunida per dissabte, essent menys els apuntats, de moment, per diumenge. Encara us podeu apuntar enviant un correu facilitant nom, DNI i número de telèfon al correu promotorsdesavenc@gmail.com

Per part de l’ajuntament, es proveïrà als assistents d’un berenar d’entrepà i aigua als assistents i, un cop acabada la jornada, dinar a migdia a la vila de Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button