Municipi

Explicam els fets relacionats amb les cases ocupades d'ahir al Moll

Ahir a la tarda se'ls notificà a les autoritats un conflicte relacionat amb la ocupació il·legal d'una vivenda

Com és ja sabut, ahir capvespre al Moll les autoritats reberen un avís de la comunitat de veïns d’un bloc de pisos situat al carrer Roger de Llúria.

El motiu de l’avís resultà esser que un veí avisà el propietari d’un pis del mateix bloc que hi sentia enrrenou a casa seva. Aleshores, dit propietari transmití l’avís a Guardia Civil i hi acudiren les autoritats.

Com hem pogut saber, pareix esser que els mateixos veïns acudiren al pis on havien sentit l’enrrenou i intentaren raonar amb els ‘okupas’. Aleshores, per la insistència dels veïns, aquests individus van veure’s forçats a dessistir.

Quan les autoritats arribaren, qui pretenien ser els inquilins de la casa van anar-se’n voluntariament. D’altre banda, però, resulta que a una altre vivenda del mateix bloc s’hi troba una altre inquilina que, en primer lloc, no guarda suposadament cap relació amb els altres ‘okupas’ i que al·lega portar a la vivenda més de 15 dies.

Aquest segon cas presenta les particularitats de que dita ocupant té un nedó i que, a més, la denúncia contra la ‘okupa’ ja havia estat interposada amb anterioritat, amb el qual el tràmit legal ja estava iniciat i, en tenir aquest nen petit, la ocupant es troba en una situació de vulnerabilitat. Aquest fet fa que la Guàrdia Civil no pugui fer-la fora legalment.

La denúncia fou interposada per una agència inmobiliària a la Guàrdia Civil de Palma i és que, justament, aquest pis es trobava sota un contracte d’arres mitjançant el qual aquesta inmobiliària havia permès a un banc vendre la casa a un particular, el qual, havent aquest pagat ja una quantitat de diners, van trobarse ambdues parts amb que hi residia al pis tal inquilina en vulnerabilitat.

La inquilina, de mode verbal, ha comunicat a les autoritats que en 15 dies es compromet a deixar el pis de manera voluntària. D’altre banda, si el tema es portàs a un contenciós judicial, el mateix es podria prorrogar en el temps degut a la dilació pròpia d’aquests processos i a la saturació de judicis que pateix el sistema judicial balear i espanyol.

Si la inquilina compleix, finalment, la seva paraula, amdós conflictes s’hauràn trobat ja resolts. No obstant, posen de manifest el problema de l’habitatge present a l’illa.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button