MES -ESQUERRA

Junts Avançam: “la tasca divulgativa de l’Arxiu Bestard està completament aturada”

Reclamen a l'Ajuntament que recuperi aquesta tasca divulgativa

El partit Junts Avançam reclama al Consistori la difusió de les imatges de l’Arxiu Bestard, “tal i com es va fer en l’anterior mandat”, asseguren.

“A mitjans 2018 vam concloure el procés d’adquisició de l’Arxiu Bestard/Cerdà, un fons fotogràfic extraordinari que abraça des de finals de segle XIX fins començament del XXI, el qual inclou la tasca de Guillem Bestard, Josep bestard, Joan Cerdà i Maria Cerdà”, expliquen des del grup polític.

Des de llavors ençà, començà a Can Llobera una classificació, escaneig i divulgació del material que forma un voluminós arxiu d’imatges.

Cada setmana es compartien fotografies a les xarxes socials del propi Arxiu i, posteriorment, s’elaborà una exposició al Convent amb un catàleg.

Però ara, afirmen, “fa quasi dos anys i mig que la difusió està aturada al Facebook i gairebé un any que ho està a Instagram”, essent les darreres publicacions del mes de juny del 2019 en el cas de la primera plataforma i del mes de novembre del 2020, en el cas de la segona. Cal recordar que un dels objectius de la compra de l’Arxiu era la seva divulgació a través de les xarxes socials.

És per això que Junts Avançam reclama que “l’Ajuntament recuperi la tasca divulgativa de l’Arxiu com a un dels objectius de la seva compra, tal com s’havia fet en el passat mandat”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button