EducacióMunicipi

Algú recorda els campaments a Cala Murta? La FRV vol recuperar-los

Els acampaments de Cala Murta i, amb ells, el fet que els joves pollencins puguin gaudir d’un indret idíl·lic a més d’afegir una alternativa pel seu oci, poden tornar a ser una realitat.

La Fundació Rotger Villalonga té la intenció d’impulsar un projecte que permeti re-habilitar les instal·lacions de Cala Murta. Amb el recolzament de l’Ajuntament de Pollença, batle del qual Martí March ens ha transmès la voluntat del consistori d’ajudar tot el possible la Fundació per aconseguir aquest objectiu.

Les instal·lacions presents a Cala Murta daten dels inicis d’aquests campaments que tants d’estius s’hi realitzaren, enllà pel 1925. El 2016 es deixaren de fer aquests acampaments degut a que no complien la normativa pel fet de trobar-se legalment obsolets.

Aquests tipus de projectes han de complir normatives relatives a seguretat, incendis, lleis de l’àmbit forestal, i un llarg etcètera del qual la Fundació Rotger Villalonga s’està esforçant en incloure al projecte que encara es troba en procés de redacció.

Així, tal i com ens ha transmès Joan Comas, secretari de la Fundació, s’espera poder presentar el projecte a final d’enguany. Un projecte complexe que haurà d’aprovar no sols l’ajuntament, sinó també les diferents conselleries insulars relatives a l’àmbit foresta, mediambiental, de joventut, etc.

I, si tot anàs així com s’espera, contemplant la tramitació dels permisos i les obres, els acampaments de Cala Murta podrien tornar a realitzar-se l’estiu de 2025. Una data esperançadora per a Fundació i Ajuntament que, tal i com ha declarat el batle, serà un gran recurs de cara als joves no sols de Pollença, sinó fins i tot d’altres zones de Mallorca. Una alternativa que combini un oci il·lustratiu, naturista i de ben segur divertit i divers.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button