MunicipiPolítica

Els resultats del 10N a Pollença

No hi ha hagut sorpreses en el repartiment dels vots a Pollença en aquestes eleccions generals. Tot i haver perdut 275 vots el 10N, el PSOE ha tornat a ser el partit polític amb més suport ciutadà, tot seguit d’Unides Podem. La formació morada s’ha afiançat el segon lloc en el rànquing amb tan sols 373 vots de diferència amb el partit socialista.

Així mateix, és necessari destacar l’increment de vots que han experimentat el Partit Popular i VOX. El PP ha passat d’obtenir 990 vots, que són el 13,77% del total, a sumar-ne 1.267, el 20,11%. Pel que fa a la formació d’extrema dreta, remarcar que 171 persones més que les eleccions passades han decidit dipositar-hi la seva confiança augmentant el resultat final a 611 vots.

Sembla que totes les llistes han mantingut la seva tendència a Pollença. Però la cosa canvia quan analitzem la situació de Ciutadans. Ha passat de ser la tercera força més votada a ocupar el lloc número sis, per darrere de MÉS-Esquerra. Han perdut 635 vots, el que suposa que només han estat votats per 379 pollencins.

Aquí teniu la taula comparativa dels resultats de les eleccions generals del 10N i les del 28A:

Participació ciutadana

Han estat unes eleccions amb una participació ciutadana més baixa de l’habitual. Només el 58,58% del cens ha acudit als col·legis electorals per exercir el seu dret a vot. Això suposa que de les 10.846 persones inscrites en el cens, tan sols 6.354 han dipositat la seva papereta dins les urnes.

Font: Ministeri de l’Interior

També és destacable que el nombre de vots en blanc ha augmentat considerablement, de 0,83% a l’1,22%.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button