Natura

Mallorca perd un 30% de l’aigua potable en la seva distribució

Amb el descens de les precipitacions viscudes enguany i ja des dels darrers anys, és evident que l’escassetat i la gestió de l’aigua potable esdevenen una problemàtica de màxima importància.

És sabut que a moltes comunitats autònomes, com Catalunya, les restriccions a l’ús de l’aigua han arribat a penalitzar-se i restringir l’ús de l’aigua per activitats com regar o omplir piscines. Aquí, a Mallorca, aquest tipus de restriccions s’han hagut d’aplicar sols a alguns municipis, com per exemple Deià.

Doncs en una situació crítica com aquesta i amb la pressa que corre haver d’anticipar solucions per a que el problema de la sequera no arribi a afectar la població de forma nefasta, el Conseller del mar i del cicle de l’aigua, Juan Manuel Lafuente, va fer saber en unes declaracions que a Mallorca en perdem més del 30% de l’aigua potable en la seva distribució

El motiu és el mal estat o funcionament dels sistemes de distribució, en els quals s’hi produeixen pèrdues d’aquest percentatge tan elevat en les seves canonades. Ruptures, fisures o trencaments en aquests sistemes de distribució arriben a fer-se perdre tones i tones d’aigua.

En aquesta línia, un objectiu prioritari del Consell haurà de ser revertir aquesta situació arreglant els sistemes de distribució i, a més, com diu Lafuente, augmentar la quantitat d’aigua dessalada i aconseguir l’aigua depurada de les depuradores pugui emprar-se per a fer tasques de neteja o reg. Així, com ja parlàrem en un recent article de Som Pollença, esdevé vital remodelar les depuradores per arribar a una depuració terciària que deixi l’aigua en bon estat per dur a terme aquests usos. El mateix batle de Pollença parlà de la possibilitat de fer aquest tipus de remodelació a la depuradora de Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button