Cala Sant VicençCulturaMunicipi

Com rutllen les festes de Sant Vicenç?

Començades el dimecres passat, dia 16, les festes de Sant Vicenç estàn fent gaudir a tots els públics.

Unes festes locals, petites i tan familiars i singulars com singular és l’entorn on es desenvolupen. Amb perspectiva sempre cultural, els diferents actes que s’han anat succeïnt han tingut l’efecte d’agermanor, conciliació i aprenentatge que s’espera que unes festes locals tenguin.

Dimecres dia 16

Les festes a Sant Vicenç començaren per on cal començar: les noves generacions, l’educació i la tradició. Així, mitjançant un taller de dibuix, els més petits aprengueren, alhora que a entrenar la seva creativitat i estimular els sentits, a destriar les diferents espècies de la biodiversitat de la nostra mar. A un lloc com és Sant Vicenç on gràcies a la claredat de les seves aigües esdevé un indret únic per observar-les.

Per seguir amb l’inici d’aquestes festes, el vespre acabà amb una tradició com és el cant de les havaneres. Poblades de motius mariners, com no pot esser d’altre manera degut a la seva procedència d’ultramar, concretament sorgides a Cuba al segle XIX quan aquesta encara estava lligada a Espanya, feren gaudir d’aquest entorn tan intrínsecament aquàtic com és Sant Vicenç. Acompanyades, com no, de rom cremat. Aquesta beguda amb ingredients tan amb olor a Cuba que s’originà amb el retorn dels indians, mariners i emigrants de Cuba. Originalment, aquesta beguda era el que prenien els matins els mariners per escalfar-se del fred.

Dijous dia 17

Ahir, per començar la jornada d’activitats culturals, tingué lloc el taller ‘Posa-idònia‘, organitzat conjuntament i com acostumen, Arrels Marines i Cap de Fibló.

Un taller que combinà natura amb cultura per aprendre sobre el nostre entorn i sobre perdre la por a expressar-se lliurement i a divertir-se usant el propi cos. Els menuts assistents aprengueren sobre l’estat de l’ecosistema marí de Sant Vicenç, la seva biodiversitat i els impactes entròpics que l’escalfament global hi està imprimint. També hi feren ‘impro‘ de teatre i habilitats de circ.

Aquestes associacions porten com emblema la següent cita que han fet seva. Per això, els és tan important el que les futures generacions tenguin coneixement del seu entorn:

Al final, sols protegim el que estimem. I sols estimem el que entenem

Per altre banda i novament fent gala de cultura al municipi, hi tingué lloc la presentació de l’exposició del pintor Gust Graas a la Sala de l’Hotel Molins de la Cala de Sant Vicenç. El batle, acompanyat d’un bon nombre de regidors tant de l’equip de govern com de l’oposició, tingué l’honor d’introduïr les obres de l’artista luxemburguès. En la seva majoria, d’art abstracte.

Finalment, anit tingué lloc a cala molins una mostra del tradicional ball de pagès musicat pel grup ‘Aires de la Cala‘.

Què queda per endavant?

Per endavant encara resta el colofó del cap de setmana. Avui, per exemple, a les 20.00h de l’horabaixa, doble cercavila de la colla de gegants i de la banda de cornetes.

I a les 21.00h, jazz, trempó i porcella.

Demà dissabte tindrem esport pel matí amb la swimrun. Una cursa que combina l’atletisme amb la natació. I el vespre; bauxa. El clàssic MYTHICAL SUNSET organitzat per Balearslive.

A partir de les 20.00h i amb barres organitzades per l’AAVV de la Cala de Sant Vicenç a la vostra disposició, la música la posaràn la DJ Esther Fuster, DISCCOVERS i JAUME MAS & THE GARDENERS.

El diumenge, per acabar, poesia, circ i música en directe: l’actuació de THE MACHINS i la seva música llatina segur que no us deixa decebuts abans d’acabar les festes amb l’espectacle pirotècnic!

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button