Cala Sant VicençCulturaMunicipi

Jaume Mas & The Gardeners tocaràn dissabte a les festes de la Cala

Amor i positivitat és el que ens portaràn Jaume Mas i els seus Gardeners. El músic pollencí, qui començà a comparèixer a l’escena musical pollencina amb sols 11 anys com a vocalista del mític grup Hey Joe, un grup que ha escoltat més d’una generació, i qui ha arribat a ser conegut a nivell nacional amb el salt al concurs ‘La Voz‘, presenta el seu nou disc a les festes de la Cala Sant Vicenç acompanyat d’un equip musical d’alt nivell. Un equip, a més, amb cares ben conegudes a Pollença.

Amb bases de reagge i fusions d’altres estils com el hip-hop, el rap i el dancehall, el que demostra aquest grup és la seva versatilitat i una música que va des d’allò sensual i amorós, sempre amb missatge positiu, fins allò reivindicatiu.

El nou àlbum, Menos es Más

En quant a aquest nou disc, Menos es Más, és ja un més d’una llarga col·lecció del que ha produït Jaume Mas. Començant amb Hey Joe essent un nin, amb un estil punk i precedit per Innersight i Horizonte, experimentant amb el Metal, ha tret disc també en solitari després del seu pas per la voz amb Creer es Crear (2015).

Menos es Más simbolitza el fer més amb menys. I és una metàfora perquè això succeix tant a la vida com a la música. A vegades volem fer massa i llavors les coses no surten. A la música vaig adonar-me que en ocasions havia volgut abusar de la meva veu. Cercar els virtuosismes: que un guitarrista o un bateria es sobresurtin en un ‘solo’. Una cosa que passa molt quan toques Metal. Però el Reagge m’ha ensenyat que Menos es Más. Que fent un conjunt i aportant tots un poquet es pot convertir en una bomba. Una cançó pot tenir més força i ser més contundent que una cançó on hi fiquis de tot i molt complexe. D’aquí el nom de l’àlbum… i en molts àmbits de la vida passa igual: val més no abarcar tant i anar poquet a poquet amb petites coses i et surten les coses millor.

Jaume Mas

The Gardeners

Els Gardeners que l’acompanyen estàn formats en un 50% per músics locals. Tres dels sis Gardeners són Pep Toni Álvarez, Félix Von Harnack i Xavi Castillo; tres figures prolífiques de la música a Pollença. Llavors, al grup hi trobam Miki Rotger, saxofonista amb qui toca habitualment Jaume Mas a les seves actuacions per a comerços privats, Josep Font a la bateria i Jordan Boyd, vocalista que conegué Jaume al programa de televisió ‘Petits’ d’IB3.

Per què Gardeners? Perquè la música és com un jardí. Ells són els jardiners: per cultivar la música i cuidar-la com si fos una planta fins que creix convertint-se en quelcom harmònic. Una llavor regada constantment. Que ha de ser podada i corregida fins obtenir una planta ferma i que llueix. Essent la majoria d’ells músics professionals des de fa anys i fins i tot productors musicals, això és el que fan amb les cançons. Regarles, cuidar-les, practicar-les i arreglar-les fins que de la seva botànica en surt un jardí digne de presentar-se en directe al públic tal i com ho faràn el proper dissabte.

Les cançons

L’estil de les cançons que escriu en Jaume és sempre positiu. Tocant des d’una mentalitat de vida que aposta per l’optimisme i el sentir-se bé fins a cançons que parlen de l’amor i el gust d’estar enamorat.

Les meves cançons solen esser positives. Hi ha artistes que diuen que quan millor els va escriure és quan estàn trists o baixos d’ànims. Al meu cas és al revés. Jo escric quan estic content. Quan m’inspir a escriure és quan millor estic d’ànim.

Jaume Mas

Algunes altres són també reivindicatives, reclamant l’espai per un estil de vida que, per exemple, toleri la legalització del cannabis i volti entorn a una mentalitat més relaxada versus l’estil frenètic de la vida que habitam.

En quant al tò musical, sempre les cançons les trobarem dins una base reagge. Si bé el primer disc de’n Jaume (Creer es crear) es movia dins d’una gravació orgànica dels insrtuments i un estil Reagge Roots, més clàssic, aquest és més urbà. Conté més Hip-Hop. Sons més actuals i una gravació que ha sigut digitalitzada.

Estrenar aquest nou disc a la Cala, a Pollença

Una il·lusió que reivindicava en Jaume des de fa temps era poder tocar al seu poble, a Pollença. Un artista que ha tocat arreu d’Espanya però que fa temps que no podia tornar als escenaris que van ser el seu orígen. I més a més ara, amb un grup on la majoria d’integrants és d’aquí.

Fa molts d’anys que no toc a Pollença. Un orgull per mí és poder tocar al meu poble, aprop de la meva gent. Degut a que no sol tocar a Pollença i sol cantar a fora per motius professionals, estic molt content de poder estrenar aquest nou disc aquí. I més a un indret com és la Cala. On hi he gravat multitud de videoclips i on tants com jo ens hi hem criat anant a nedar i passant els estius. De ben segur serà per recordar.

Jaume Mas

De ben segur s’oferirà, degut al grup de músics que s’ha ajuntat, un espectacle musical de primer nivell. A més, sonaràn cançons variades. En un 90% pròpies, de l’anterior disc del 2015 (Creer es crear) i d’aquest nou disc a estrenar. I també ens avançen que hi haurà alguna sorpresa. Alguna cover inesperada i que no defraudarà.

Jordan Boyd (corista)
Miki Rotger (saxofon)
Xavi Castillo (Baix)
Pep Toni (Guitarra)
Josep Font (Batería) Félix (Teclat)
Jaume Mas (Veu)
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button