CulturaMunicipiPollença

S’estableixen els punts importants a tenir en compte durant el Pi de Sant Antoni

Les autoritats i les persones voluntàries es reuniren per parlar aspectes relacionats amb la seguretat durant les festes

L’horabaixa d’ahir dilluns es va dur a terme una reunió a la Sala de Plens per articular els actes festius que arriben, tant el dia de la tala del Pi com el mateix dia de Sant Antoni. A la reunió assistiren el batle Martí March; el regidor de Festes Mateu Tugores; el regidor de Cultura Miquel Àngel Sureda; el regidor de Fires Antoni Cànaves; la regidora de Participació ciutadana Joana Xamena i part del cos de la Policia Local de Pollença, a més de persones que any rere any es presenten com a voluntàries per a ajudar a l’organització i el desenvolupament de la festa.

Per començar, es va explicar la decisió que s’ha pres enguany de fer la tala tan sols amb la participació dels membres que treballen a la Comissió de Festes, els mitjans de comunicació, vuit regidors, xeremiers i personal de seguretat i logística, i algunes d’aquestes persones voluntàries que es triaran per sorteig. Tal com es va explicar ahir mitjançant un comunicat públic. Aquestes persones tendran una acreditació personalitzada que s’entregarà el mateix dia al matí.

D’entre els aspectes que es parlaren, el més important va ser la necessitat de remarcar la seguretat durant la festa del dia 17 de gener. Sobretot, per tal de poder tenir en compte als més joves i els possibles problemes que puguin sorgir.

Les suggerències i qüestions que es parlaren per poder gaudir de la festa amb seguretat són:

  • Dels tres pins triats per ordre de preferència per a la tala, els quals tenen una alçada menor de 20 metres perquè pugui entrar pel poble sense problema.
  • S’ha de fer el possible per tal de sortir a les 12 hores i evitar problemes a posteriori per l’excés de temps de preparació.
  • El recorregut serà el que habitualment es fa.
  • Es mirarà d’incrementar l’equip de policies per augmentar la vigilància durant tot el dia i arreu del poble.
  • Una vegada arribats a la Plaça Vella, s’ha d’intentar no perdre massa temps per la  col·locació. Així mateix, es tractarà de què hi hagi un passadís lliure d’entre la gent per poder maniobrar correctament i amb el mínim temps possible.
  • Es col·locarà megafonia per tal de poder sentir des de tots els punts el que va succeïnt a l’esdeveniment.
  • Es miraran d’instal·lar dos llums de diferents colors: un verd que donarà pas a què la gent pugui pujar el Pi i un vermell que significarà que no es pot pujar en aquell moment.
  • Els menors de 18 anys no poden pujar el Pi, per la qual cosa es demana responsabilitat i respecte de cara a aquesta nova norma.

Per altra banda, ja que en alguns trams el recorregut és complicat, per evitar accidents i que tot succeeixi de la millor manera possible, les persones voluntàries miraran d’assegurar i controlar que aquestes mesures s’estan duent a terme adequadament. Així, el Pi es pujarà de la millor manera possible i amb el menor temps, pel fet que s’ha d’evitar que no passi com l’any anterior que es pujà a les 00 hores.

Per part dels assistents, es va demanar que el temps per clavar el Pi a la Plaça Vella sigui raonable per evitar problemes posteriors al moment de la pujada, com ja  ha succeït a anys anteriors. A més, es va incidir en què “si el Pi està enrevoltat de persones responsables, la seguretat es molt major. Però aquestes han d’estar realment atente i preparades per poder ajudar als que intenten pujar-hi”.

Per últim, una de les assistents va insistir en què “totes les persones voluntàries han de ser responsables amb les seves actuacions i en tot moment. Ja que el perill està no tan sols amb la pujada del Pi, sinó també amb altres problemes com són els comes etílics i les ferides o conflictes que van sorgint. Cal coordinació i compromís”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button