Municipi

Tres aspirants a ‘Miss Balears 2023’ visiten Pollença

Les passades festes de La Patrona a Pollença, el poble rebé una visita molt especial. Mentre el poble romania endomassat de paperines i més bell que mai, aprofitaren per embellir-se encara més tres i fer lluïr els recons de Pollença així com lluïen elles.

Elles tres han sigut candidates al Miss Grand Islas Baleares del 2023: na Keyla Céspedes, una pollencina representant del municipi al món del modelatge i que ha sigut candidata a Miss a l’edició d’enguany, Marina Vich, estudiant d’Educació Infantil i qui de fet és l’actual Miss Grand Islas Baleares i Agustina Avellaneda, Fashion Model hispano-argentina que ha sigut també aspirant al premi.

Des de Som Pollença vam voler conèixer-les millor per saber com es viu esser model, amb quines aspiracions i què en pensen en general del món de la moda.

Formar-se com a models

Al món de la moda no és suficient gaudir d’unes proporcions i complir amb un cànon de bellesa. De fet, és una forma de vida que exigeix formació i sacrifici.

Començant per mantenir-se en forma, també una model ha de mantenir un pla nutritiu estricte, entrenar la seva oratòria adquirint dots de comunicació i vocabulari, preparar-se per a les desfilades mantenint constants sessions de passarela i tot sense oblidar la seva vida personal, laboral i educativa.

Per a què aquesta feina? en primer lloc per un somni personal, per donar-se a conèixer al món i poder arribar a les seves fites laborals. Per exemple, algunes de les seves màximes aspiracions són les d’arribar a poder fer desfilades per segells de moda que admiren, com Vogue o Victoria Secret. També entre els seus objectius s’hi troba poder ser actrius, models de fotografia per marques de roba i fer-se un lloc a les xarxes socials, un fenòmen molt estès avui en dia.

Mentrestant, la seva carrera com a misses les permet guanyar beques per seguir amb la seva formació.

Què significa el món de la moda per a elles?

El món de la moda ha sigut sempre objecte de debat. Cossificació de la bellesa, enfermetats mentals com l’anorèxia per la dura exigència dels seus estàndards… No obstant, a dia d’avui, tot això pareix anar adquirint un altre caire de consciència.

Tot i que el fet d’haver-se destruït certs esteriotips amb la inclusió de nous models de bellesa que ja no respecten el 90, 60, 90 sols respon a una forma més del capitalisme de captar clients, val a dir que és una passa endavant.

Però tot el tema del modelatge i de la formació com a Miss pot enfocar-se des d’un altre prisma. Per exemple, perquè no enfocar-ho com una manera de superar vergonyes? Exposar-se a les mirades del món és també una qüestió de valentia. Fer una desfilada o parlar davant de centenars de persones alhora que cuidar el cos d’un mateix són raons per superar moltes pors que s’amaguen dins cadascú de nosaltres.

Aleshores, aquests arguments són els que reivindiquen Marina, Keyla i Agustina. El fet que el modelatge és un fenòmen d’expansió de la personalitat en el qual l’individu s’enfronta al món i a les seves pors. Perquè, com subscriuen les tres models, la bellesa és un fet contingent. La bellesa es troba més en l’actitud que en la fesomia. I atrevir-se a desfilar és una actitud. Una actitud valenta.

En aquest sentit, llavors, tant a Marina com Keyla i Agustina els agradaria reivindicar els tipus de concurs als quals elles han participat. Segons conten, a la resta d’Espanya i d’Europa el modelatge hi ha molta més tradició d’aquest tipus de concurs, i els agradaria que proliferàssen les seves idees així com que la gent se n’atrevís a participar.

El següent 2 de desembre es celebrarà l’edició 2023 del concurs Balear de misses per a que la guanyadora vagi al Miss Nacional d’Espanya el pròxim juny.

Aleshores, les tres candidates i la Miss actual us conviden a participar. A superar inseguretats i a poder lluïr la vostra persona i personalitat sense por i contra els estereotips masclistes que cossifiquen la dona.

Fotografies de Tolo Sans.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button