Eu MollMunicipiNatura

Vessament d’aigües brutes al Moll

Un problema reiterat degut al mal estat del clavegueram del Port de Pollença

De nou pateix el Moll problemes amb el clavegueram. Si bé ja la possible causa de la contaminació de les platjes i la conseqüent hissada de banderes vermelles apuntava a embussos al sistema de clavegueram, el problema persisteix.

Anteriorment, la localització d’embussos i conseqüents fugues fou localitzada als voltants del Carrer Formentor. En aquesta ocasió, el problema es troba a un lloc ben allunyat d’aquest indret; al davant del supermercat EROSKY.

Això fa palès, un cop més, el mal estat i vellesa del clavegueram del Moll. Un clavegueram que s’ha dit en ocasions que fins i tot en qualque tram encara és de ciment, així com era fet anys i anys enllà. Per aquest motiu, requereix d’una supervisió i manteniment constant. És cap aquesta línia cap a la qual el partit de l’oposició TOTS-EL Pi retreu les males actuacions de l’actual equip de govern. Com recorden des del partit, es produí un canvi en la direcció de l’àrea de serveis quan es destituí l’anterior cap per introduïr un càrrec de confiança del present govern. En aquest sentit, era aquesta persona que formava part de la direcció de l’àrea de serveis les darreres dues dècades qui s’encarregava del manteniment i prevenció de fugues i vessaments. Ara, sense aquesta peça en la gestió, diu el TOTS-EL Pi que aquest estiu s’han produït ja varis vessaments.

Així mateix, recorda TOTS-El Pi que el seu equip, mitjançant els protocols que el govern del que formaven part havien proposat, es prevenien aquest tipus de fallides i els vessaments no arribaven a la mar tal i com es preveu que passi ara. Per això, reclama es decreti clarament la direcció d’aquesta àrea i que s’actui d’immediat per evitar conseqüències més perjudicials.

Es recordi, sobre aquest motiu, que des del partit a hores d’ara dissolt Podem Pollença es cercà un precedent d’actuació sobre aquest tipus de temàtiques a altres municipis de l’Estat. I trobant-ne vàris exemples a municipis com Barcelona, Cabrils o Mataró en com s’actuà per solventar aquests problemes, es proposà de manera anàloga un Pla Director del Clavegueram com a possible solució als reiterats vessaments, fugues i embussos. Aquest consistiria bàsicament en alçar, per zones, els carrers del Moll per tal de comprovar l’estat del clavegueram tram a tram i, en observar canals en mal estat o obsolets, substituïr-los per uns de fiables. El cost d’aquest projecte està estimat en 100.000 euros. Uns diners que Podem proposà es podien obtenir del remanent de superàvit que presenta el consistori.

A continuació podeu llegir la Nota de Premsa publicada per TOTS-EL Pi:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button