Municipi

Les festes de la Patrona

Un any més, s’acosten els dies més esperats per als pollencins i pollencines. Demà ja serà l’esperat dia de les votacions i, tot i que intensos, aquestes tan esperades dates sempre passen volant.

Les eleccions dels càrrecs a Moros i Cristians enceteràn demà aquesta temporada d’emoció, sentiment, nervis i bauxa.

Les votacions de demà

Amb la particularitat d’enguany d’haver inclòs una novetat de consideració, en la qual es vol promoure que la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda tinguin un espai de temps d’entres les 6 i les 7 per votar sense tantes cues ni angoixes, demà triarem qui liderarà les tropes d’un i altre bàndol. La calor i la previsible gran afluència de demà són els elements que es combatràn amb aquesta iniciativa de respecte. Obviament, qui necessiti votar en aquestes hores per motius laborals o altres impediments, ho podrà fer. Es tracta tan sols de donar preferència. Els més joves tindràn prou temps per votar fins les 22.30h del vespre i, mentrestant, de fer germanor i festa als voltants.

Un cop es vagin succeïnt els resultats d’uns càrrecs i altres, ja ho sabem: simplement en gaudirem amb l’alegria del poble i amb el ritme de les cornetes.

En paral·lel al final de les eleccions hi haurà música amb DJ’s a la Plaça Major. Una iniciativa que han promogut els bars dels voltants de la plaça.

El programa de Festes

Tot i no estar encara llest el programa, ja hem pogut tenir qualque anticip.

Dia 26, dia de santa aina, començarà aquesta intensa setmana de la Patrona. Amb les tradicionals canonades al migdia, tindrà lloc la baixada de la bandera. L’horabaixa, el pregó i, tot aquell que vulgui, podrà gaudir de música i ambient a la Plaça Major durant tota la tarda. Una inciativa novament dels bars de plaça de que es posi música per fer una mica de bauxa.

El dia 27 serà un dia molt especial. Amb col·laboració amb aquest mitjà, s’organitzarà una potent Flower Power als jardins. Amb artistes musicals de luxe; Dj’s i una artista de renom. Us anunciarem els detalls d’aquest dia més endavant. Anau preparant els vostres looks florals, el leitmotiv serà l’estètica hippie! Hi haurà el mític disck jockey d’studio 54 Joan Campos. Es seguirà amb la tònica de l’any passat: primer la música tindrà un tò més clàssic, en un passeig pels anys 70’s, 80’s i 90’s i després es farà una transició cap a música electrònica més actual. I Hi haurà també animació, decoració, acrobàcies,… a càrrec del grup ‘stromboli’.

El dia 28 es recuperarà la filosofia del ‘Dragut Festival’ a ca les munnares. Ara, amb el nom de ‘el teu festival‘ hi haurà un horabaixa amb activitats pels més petits, incloent el seu particular simulacre amb decorats inclosos. Després, hi haurà actuacions de grups locals i sound system fins les 3 de la matinada.

D’altre banda, Marxa Fresca tornarà als seus orígens en celebrar-se dia 31. Es vol recuperar la clàssica música de la mítica discoteca. Per això, el dissabte 29, com explicà el regidor de festes a Ràdio Pollença, hi haurà una altre revetlla per aquells qui per motius de feina o altres impediments prefereixin descansar la nit del 31.

El diumenge 30 hi haurà ball de saló a la Plaça Major. I el dia 1, com de costum, verbena i la tradicional alborada. L’única actuació musical a la que hem pogut posar-li nom per estar del tot confirmada des fa temps és el grup mallorquí ‘Enrockats’.

Pel dia 2, tot està programat com encomana la tradició.

Sol·licitud de permisos per muntar barres

D’altre banda, avui acabava el termini per a sol·licitar el permís per muntar barres a fora dels bars que així ho desitjin.

No obstant, degut a la premura dels esdeveniments i a no haver-se publicat encara el programa de festes, es tractaràn les sol·licituds amb permissivitat i, si qualque bar encara no ha sol·licitat el permís, encara hi té temps per demanar-ho a l’ajuntament i que li sigui concedit.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button