FormentorMunicipi

Accions ciutadanes contra la privatització de Formentor

El juny de 2021, l’Ajuntament de Pollença i Immobiliària Formentor van signar un acord per a que l’empresa cedís terrenys a l’Ajuntament a canvi de poder reconstruïr l’hotel Formentor. Una reconsrtucció, per cert, que havia de respectar la conservació de certs aspectes de l’hotel, com gran part de la façana.

Aquests terrenys que s’havien de cedir per part de Immobiliària Formentor incloïen el pàrquing, vials i zones verdes. No obstant, l’empresa ha seguit explotant des de 2021 fins l’actualitat el pàrquing de manera habitual, fent cas omís al compliment de la llei davant la inacció de l’Ajuntament.

Tot i que l’Ajuntament va decretar l’ordre, el 23 de decembre de 2022, que l’empresa retiràs elements com la caseta, la barrera i les màquines de tíquets, l’empresa no ho ha fet.

Per aquest motiu, el passat dimarts ciutadans diversos i ex-representants de grups polítics es reuniren als jardins del convent en un acte coordinat per Alternativa per Pollença.

Pel que hem pogut saber, no es programaren accions concretes. Sols s’assolí el quòrum de l’assistència que la situació de Formentor és injusta degut que el pàrquing és propietat municipal i s’actua com si no ho fos, i degut que la massificació juntament amb les restriccions afecta molt directament als pollencins i pollencines, que fa anys que han minvat la seva afluència a aquest indret.

Les accions concretes es duràn a terme més endavant i en forma, segons el compromís dels assistents, de mobilització ciutadana.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button