CulturaMunicipi

Cabaret, espectacle de primavera

Ja van sis anys que es celebra el Cabaret de Primavera organitzat per Cap de Fibló al Claustre de Sant Domingo. Si de veres hi ha un espectacle per a nins que fa gaudir als grans com si també ho fóssen és aquest.

Ahir a les 18.00h un esbart de pallassos, malabaristes, dançàires, acròbates, músics i demés circàires donàren un recital d’habilitats i bon humor al Claustre.

El fil narratiu de l’esdeveniment es conduïa a través d’un tò satíric vers el turisme de masses i de gatera, que cada any més preocupa als Balears. Amb estètica ‘guiri’, el còmic narrador de l’espectacle en feia befa de la prostitució de les Illes respecte aquesta filosofia viatgera que tants problemes genera a indrets com la platja de Palma.

Des de tòpics com l’abús de la cervesa i la crema solar, es mesclava la interpretació còmica amb la introducció dels artistes. Uns artistes d’arreu de Mallorca i inclús venguts d’altres indrets d’Europa. Una colla d’un gremi en el qual tots es coneixen i que presenta un especial talent cada cop que actua.

Si bé cada any hi ha participants repetidors, el més gran d’aquest Cabaret és que cada any s’hi suma gent nova. Des de l’amistat i les ganes de gaudir i fer gaudir, les col·laboracions d’artistes i músics reflexa sempre les ganes de donar suport als artistes de carrer i a espectacles desinteressats com aquest. Si bé la recaudació de les begudes que es venen es destinen a l’associació, els artistes sols passen a recol·lectar diners per a qui, voluntariament, en vulgui reconèixer l’espectacle de forma monetària.

Amb un plè d’assistència i amb la presència del nou batle, el ‘show’ deixà bocabadats a petits i grans: espectacles de foc, dança o acrobàcies en una ‘skyline’ penjada de banda a banda del pati, sempre acompanyada del ritme de músics locals. Integrants dels grups “El Mago y los que salieron de la Galera” o “Vao Com Tudo” donaven sentit musical (entre d’altres cançons ajudats dels ‘Ossifar’ i el seu hit ‘Vacaciones a Mallorca‘) a les habilitats o les transicions introduïdes per aquest ‘guiri’ que s’havia perdut a la ‘Platja Major’ i li havien picat ‘trenta-culs’ de ‘merlussa’.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button