Municipi

Joan Forcades: “és una pena no haver pogut triar ser pollencí”

El dia de la Patrona l'Ajuntament li farà entrega d'una distinció per la seva notòria trajectòria com a professor d'Educació Física de Pollença

Natural de Palma però pollencí de sentiment, Joan Forcades Pons, tal i com avançàvem fa uns dies, ha estat un dels elegits per a fer-li entrega d’una de les tres distincions que s’entregaran l’horabaixa de dia 2 d’agost, dia de la Patrona de Pollença, juntament a les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors i la marca Me de Pollença.

Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, arribà el curs 1987-1988 com a professor interí a l’IES Guillem Cifre de Colonya, essent així el primer llicenciat en Educació Física que va excercir a l’institut del poble, en un moment en el qual aquesta matèria en el centre tenia un estatus bastant més baix del que acabà assolint amb la seva arribada. Un any més tard, Joan va treure les oposicions i va demanar la plaça al nostre municipi, on hi ha perdurat fins a la seva jubilació aquest passat curs.

Joan Forcades en els seus primers anys com a professor de l’Institut

Un total de 34 anys treballant en l’esport de Pollença i fent-lo crèixer, a més de ser professor a l’institut, també impulsà cap al curs 2002-2003 el cicle formatiu de grau mitjà Activitats Fisicoesportives en el medi natural i, més endavant, en el 2004-2005, el grau superior d’Activitats fisicoesportives, on hi ha tengut una figura activa.

Anem a conèixer una mica més a Joan Forcades i a veure com se li ha presentat aquesta gran notícia.

  • Quina va ser la teva reacció en comunicar-te la notícia de la distinció?

Bé, com és normal, sobretot molta alegria i emoció. Gratitud cap al poble de Pollença. Només perquè s’entrega el dia de la Patrona, ja fa que sigui especial i, el fet de reber-la d’un poble que no és, directament, el meu, és d’agraïr i molt.

Puc dir que rebre aquesta distinció compensa una part de l’angoixa que vaig sentir en el meu darrer dia de feina en el que em retirava- a principis d’aquest curs 2020-2021-, quan anava ja per Crestatx en direcció a Palma i pensava que els meus anys com a professor d’Educació Física de Pollença, ja havien acabat.

Som un enamorat de Pollença i el seu entorn, la seva gent, la seva vida cultural i la naturalesa que l’envolta.

Joan Forcades
  • Què sents per Pollença?

Realment, el que sent és pena per no haver pogut triar esser d’aquí. És un poble fantàstic, ple de llum i de màgia. Tenc una estima molt especial, cap al poble i cap a la seva gent.

  • Que t’emportes, tant a nivell personal com professional, d’aquests 34 anys treballant al nostre municipi?

Sobretot m’emport amics, que són tant companys professors com alumnes que he tingut, però també molta gent que he conegut a través de l’esport i fora de l’àmbit educatiu, col·laborant en esdeveniments esportius al municipi- com la Mitja Marató o les Jornades Esportives Escolars-.

Tots aquest anys he treballat, i fins al darrer moment, amb la mateixa il·lusió que el primer dia que vaig començar a Pollença i, puc dir, que tota la meva carrera professional ha estat a l’IES Guillem Cifre de Colonya, on m’he sentit des del primer moment, com a casa.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button