Municipi

Avui, 21 de juny, donam entrada a l’estiu

Avui és la nit més curta de l'any i no la de Sant Joan, com molts creuen

Tot i que fa unes setmanes que amb les temperatures que tenim, ja pareix estiu, no ha estat fins a la matinada d’avui, 21 de juny, a les 5:32h segons ha informat l’Observatori Astronòmic Nacional, que aquest ha quedat inaugurat. L’estiu d’enguany tendrà 93 dies i 15 hores, finalitzant dia 22 de setembre.

Així doncs, avui serà el dia més llarg de l’any, amb 15 hores de llum i, per tant, la nit més curta. Això s’oposa al que molts creuen: que és la nit de Sant Joan la més curta de tot l’any. Però això no és així i té una explicació. Remuntant-nos a èpoques anteriors al Cristianisme, les tradicions que es celebren la nit de Sant Joan, com ara els foguerons a la platja típics a moltes localitats, es realitzaven el dia del solstici d’estiu amb la finalitat de purificar i donar força al sol fins al dia del solstici d’hivern. Però amb l’arribada del Cristianisme, va haver-hi antigues tradicions que van ser rescatades i adaptades al calendari cristià, com va passar en el cas de Sant Joan i les costums que li són atribuïdes avui en dia.

Típics foguerons de Sant Joan
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X