Esports

L’Associació d’Skaters de Pollença denuncia les instal·lacions en el Dia Mundial de l’Skateboarding

Critiquen "la realitat del nostre poble" en un dia especial per ells


L’Associació d’Skaters de Pollença denuncia l’estat de les instal·lacions a Pollença en aquesta data tan especial per a molts de patinadors arreu del món. En un comunicat, expliquen que els Ajuntaments, Associacions, Skateshops i Clubs d’skate arreu del planeta, aprofiten aquest dia per animar a tothom a que aquesta passió per a molts prosperi cada vegada més. Celebren als carrers la llibertat que els aporta practicar la modalitat alhora també, organitzen exhibicions i una diada a les instal·lacions esportives de cada ciutat. Però des de l’Associació expressen que “així faria goig poder celebrar aquest increïble dia tan esperat pels/les skaters”, però a Pollença és totalment diferent.

Per aquest motiu, denuncien que al nostre poble aquesta realitat no ha estat possible des de fa molts d’anys. “Per més de 30 anys arrere, aquesta cultura ha estat present al poble, uns anys més forta que altres, però per gran sort ha estat allà. Continuam fent el que més ens apassiona, tot i que el suport per part de l’Ajuntament no sigui emotiu del tot“, conten.

Aquests darrers 13 anys, l’skate a Pollença ha sofert un canvi radical, expliquen. Moltíssimes generacions han deixat l’esport gràcies a les “pèssimes instal·lacions que tenim per practicar l’esport”. No es veu una motivació ni un interès per part dels responsables a promoure aquesta cultura, sinó que posposen la construcció d’aquest skatepark per la pròxima entrada de govern, i així successivament, critiquen.

“És normal que aquí a Pollença les noves generacions no sentin cap tipus d’estímul per aquest esport o que les generacions passades no hagin continuat la pràctica. La majoria de nosaltres, hem de practicar l’esport a pobles fora del nostre, ja que a la majoria d’ells hi ha unes instal·lacions acceptables per poder fer-ho.”

Un any més, des de l’Associació d’Skate de Pollença, “esperam que arribi el dia en què puguem celebrar l’Skateboarding Day amb la gent que aprecia aquest esport i a la vegada, que millori la preocupació per a la promoció de la cultura que per molts de nosaltres se’ns ha convertit en un estil de vida”.

La regidora d’esports reacciona davant els fets

Després que el grup d’skaters de Pollença hagi manifestat avui el seu descontent davant, segons han explicat ells mateixos, “el suport no emotiu per part de l’Ajuntament” i “les pèssimes instal·lacions que tenim per practicar l’esport”, la regidora d’esports, Bianca Aguilar, ha reaccionat a les seves paraules.

“Podem entendre la seva posició i les seves opinions, pel fet de demandar una major velocitat a l’hora de tenir els canvis que ens demanen, però els temes burocràtics comporten molt de temps“, assegura Aguilar. A més, ha explicat que “des del primer moment, hem comptat amb la seva opinió i ens hem estat comunicant amb ells per tal que ens donassin el seu punt de vista. Fins i tot, vam dialogar amb ells on s’estimarien més que fos la ubicació del futur skatepark. Des d’ambdues parts vam coincidir que el millor seria mantenir la seva localització actual, junt al Pavelló”.

Bianca ha aclarit que “ara mateix s’està redactant el projecte que donarà lloc a la millora de l’skatepark, el qual s’ampliarà cap al Pavelló”. A més, ha volgut deixar clar que aquest projecte està en marxa i es seguiran fent les passes pertinents tan aviat com els temes burocràtics ho permetin i comptant sempre amb el punt de vista de la comunitat skater de Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X