FormentorMunicipi

La Península de Formentor, l’hàbitat del caragol de serp en perill d’extinció

La seva extinció és a causa de la recol·lecta per part de col·leccionistes

El caragol de serp, amb nom científic Allognathus iberellus hispanicus, és una espècie el nom del qual prové del dibuix de la seva closca, que recorda a una serp enrevoltada.

Habitant en les calcàries de la Serra de Tramuntana en els paratges més aïllats, actualment es troba en perill d’extinció a causa de la recol·lecció per part de col·leccionistes.

És així que al nostre municipi trobem en la Península de Formentor un espai habitat per aquesta espècie, el qual pot arribar a ocupar el matoll roquer que es troba més enllà dels 1.000 metres quan el bosc de muntanya s’acaba.

És per això que s’ha d’evitar la recol·lecta d’aquests moluscs per tal de no contribuir a la seva desaparició definitiva.

Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

  1. Em sap greu, però aquesta informació no és correcte. El caragol de serp es troba des de sa Dragonera fins a Formentor, essent abundant. El seu parent, la subespècie companyonii es troba a tota l’illa, fins i tot a Ciutat de Palma. Crec que aquí s’ha confós amb la Xerocrassa claudinae que efectivament només viu a Formentor.

Back to top button