Municipi

El Consell del Poder Judicial no detecta irregularitats en l’elecció de Ochogavía

El recurs d'alçada interposat per la oposició ha estat desestimat i certifica la idoneitat de Martí Ochogavía com a nou Jutge de Pau

El Consell del Poder Judicial posa fi, almanco per via administrativa, a la polèmica creada per l’elecció de Martí Ochogavía com a nou Jutge de Pau de Pollença. Encara que contra aquesta darrera resolució es podria presentar recurs contenció -administratiu; s’ha desestimat el ja presentat per Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem. L’oposició acusava l’equip de Govern de no haver fet una elecció neutral sinó “tornant un favor polític” i posava en dubte la “idoneitat” d’Ochogavía per al nou càrrec.

La decisió del Consell del Poder Judicial utilitza, com a fonaments del dret, l’informe del Tribunal Superior de Justícia de les illes que va basar l’acord del nombrament del nou Jutge de Pau en dos punts principals: El primer, per obtenir la majoria qualificada en la votació; encara que la oposició en bloc va decidir absentar-se del Ple i no participar-hi. El segon, en la declaració per escrit de l’extinció del partit polític “Unió Pollencina Independent”; on Ochogavía pertanyia. Considera que aquestes dues qüestions avalen l’elecció, ja que conformen els requisits legals de la mateixa. Això sí, també afegeix que, paral·lelament, existeix una altra recurs potestatiu de reposició que es troba actualment en el tràmit d’al·legacions. El Tribunal Superior al·legava a més que no era comprobable la “manca d’independència” del candidat”, la valoració dels altres proposats o els terminis de l’elecció.

Per tot això, el Consell del Poder Judicial determina que no hi ha cap reprovament jurídic en l’elecció de Martí Ochogavía i que l’Ajuntament ha complert amb la normativa d’elecció establerta.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button