Municipi

La servitud d’acces al Mar, un dret constitucional.

Des de Plataforma Pro camins públics i oberts confien que les institucions competents vetllaran per garantir la lliure circulació d'aquest i altres camins del municipi,

Segons el comunicat remes per la plataforma Pro camins públics i oberts els sorprén que el batle Tomeu Cifre vulgui avalar la limitació de pas als camins de Cala Boquer, Cala Murta i Cala Figuera, donada la sentència de 18 d’octubre de 2001 RJ/2001/859, per quan diu que aquesta sentència demanava que es regulàs l’ús per raons mediambientals, quan en realitat la sentència parla de determinar l’ús públic idoni.
A  més, consideren que la limitació durant els mesos de més pressió del trànsit motoritzat, garanteix per si la disminució de la pressió a aquests camins. 

Aprofiten per recordar el respecte a la propietat privada, fet que consideren compatible amb el lliure gaudir de les vies públiques en general. Recordant, però, que els camins de Cala Figuera (116), Camí de Cala Murta (69) i Camí de Cala Boquer (74) es troben al catàleg de camins de Pollença, fet que reforça el seu ús públic, posterior a la sentència de 18 d’octubre de 2001.

 Per tant, estam parlant de la impossibilitat de barrar el pas a uns camins públics. Dir que coincideixen en la necessitat de garantir un ús correcte de qualsevol camí, però els actes incívics i la massificació, en cap cas justifiquen l’obstrucció de pas, recorden que als articles 19 i 53.1 de la Constitució Espanyola, estableixen la llibertat de circulació per una banda, i per l’altra l’obligació d’assegurar-ne la mateixa, consideram per tant, que no es pot obviar un dret fonamental com aquest.

Per tot això, volen confiar que les institucions competents vetllaran per garantir la lliure circulació d’aquest i altres camins del municipi, això com de la resta de la xarxa viaria de la nostra illa. 

Junt:s Avançam, contra la limitació d’accedir a les cales de Pollença

Per altre banda Miquel A March afirma que; “La noticia que avui apareix a Última Hora, de limitar l’accés a determinades cales de Pollença, ens preocupa enormement, La solució a tots els problemes no és prohibir ni limitar l’accés a les cales. Massa barreres i entrebancs s’hi troben darrerament els excursionistes . La massificació és un problema que no se resol amb prohibicions. En lloc de posar guàrdies per controlar qui passa, valdria més posar-los per controlar que la gent no embruti o faci desastres.”

Cala Murta

Mostra més

Articles relacionats

2 comentaris

  1. estamos en una época en que los derechos constitucionales no se respetan,solo basta mirar que te confinan con un estado de alarma que es inconstitucional,y nadie dice nada cuando la constitución dice claramente que solo puede hacerse en estado de sitio o exepcion,y la banda armada llamada polic…., prevarica con el tema de la mascarilla ,también es anticonstitucional y nadie dice nada

  2. Amb la tecnologia de la que disposem actualment i sense requerir un cost exagerat, la instalació de càmeres de vigilància amb abastiment energètic solar i comunicació “sense fils” amb un servidor, serveix com a “personal de seguretat” a tots els indrets on faci falta vigilar. Respecte a la falta de privacitat resultat d’aquesta instal·lació, solament caldria acceptar aquest fet en un formulari d’accés al camí (online o a un punt d’entrada) i en qualsevol cas, respecte a l’usuari, un vigilant causaria el mateix efecte. Al menys la càmera pot estar amagada.

Back to top button