CulturaMunicipiPollença

Descobreix com serà el 59è Festival de Pollença

Cinc concerts de música clàssica posaran la banda sonora als cinc dissabtes d'agost

El Festival de Pollença és una de les majors expressions artístiques celebrades al municipi i part de l’illa. I la 59a edició continua en peu tot i estar immersos en una pandèmia mundial. Això sí, amb una reducció temporal i econòmica significativa: els concerts se celebraran, només, els dissabtes d’agost. Per tant, hi haurà un total de cinc actuacions. També és destacable que han reduït el pressupost a menys de 60.000 €, quan altres anys era d’entre 250.000 i 300.000 €.

La presentació del 59è Festival de Pollença s’ha celebrat avui dematí al claustre de Sant Domigno, mateix escenari que acollirà els artistes i grups que conformen el cartell d’enguany. A la roda de premsa hi han assistit el batle del municipi, Tomeu Cifre, i Biel Bauzà, representant de la Fundació Guillem Cifre de Colonya.

La petjada visible de la COVID-19 al Festival

La COVID-19 serà present, també, en aquest important esdeveniment. El pati està ja preparat perquè els i les assistents puguin mantenir la distància de seguretat marcada per la nova normativa. Ara bé, el batle de Pollença demana que es relaxin les obligacions quant a l’obligatorietat de les mascaretes. Afirma que els “agradaria que als actes que es guardin les distàncies de seguretat es miràs que no se n’hagi de dur“, avançava a aquest mitjà.

Cinc concerts de música clàssica amenitzaran els dissabtes d’agost

Pas per pas i de manera cronològica, sabem que l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears serà la primera a pujar damunt l’escenari del claustre de Sant Domingo dissabte 8. Els i les músics oferiran un concert de Gustav Mahler sota la batuta de Pablo Mielgo.

El dia 13, Marco Mezquida, pianista menorquí, farà un homenatge i reinterpretarà al compositor alemany Ludwig van Beethoven en el 205è aniversari del seu naixement amb Beethoven Collage. Un espectacle contemporani i modern que uneix la música clàssica amb el jazz, la música llatina i el flamenc. A aquesta actuació l’han dotada d’un caràcter benèfic, i el que es recapti anirà destinat al rebost de Serveis Socials.

El seguirà el també pianista David Fray dissabte 15. Amb les tecles, aconseguirà delitar al públic tot interpretant les melodies de Wolfgang Amadeus Mozart i Franz Schubert.

La quarta actuació serà un recital d’àries d’òpera completat per onze composicions. Serà a càrrec de la soprano Valentina Nafornita i el pianista Yoan Hereau.

Seguint amb l’ordre, per posar el punt final a aquest 59è Festival de Pollença, el public podrà gaudir del grup de cambra italià Il Giardino Armonico. Es val a dir, que ells estan especialitzats en música barroca.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X