MunicipiPollença

La plaça s’engalana per celebrar La Patrona

Una plaça en blanc i negre, és una plaça més elegant

La plaça Major de Pollença es posa preciosa per celebrar La Partona. Els operaris elaboren una bella cúpula de paperins que li dóna un toc festiu i estiuenc. Aquesta aguardarà amb ànsia que la gent, amb mascareta i guardant les distàncies, gaudeixi de les festes més esperades del municipi.

Objectiu 2020: una Patrona sense massificacions

Una plaça en blanc i negre, és una plaça més elegant

Però no és l’únic espai que s’engalana i s’embelleix. El punt de recollida selectiva ubicat al solar de Ca na Salas, on antigament hi havia Gelats Valls, és un altre indret que canvia la seva aparença. Les marronoses i sòbries posts de fusta que el tanquen s’han forrat amb imatges de l’arxiu Bestard – Cerdà. Imatges “en blanc i negre, que fan la plaça més elegant“, afirma Andreu Aguiló, director del museu de Pollença i encarregat d’elegir les instantànies.

Està relacionat amb l’anterior intervenció feta a la peixateria l’any passat: la paret de fusta feia lleig i aquesta era una bona manera de promocionar fotos antigues de Guillem Bestard, ja que n’era l’any“. I ara s’ha decidit seguir “la mateixa pauta“. En aquesta ocasió, però, s’han posat instantànies preses als anys 20 al Port de Pollença i a Cala Sant Vicenç; la de Formentor, “que parla de l’aroma i la riquesa que hi havia a principis del turisme” data de principis de la dècada dels 30. “Vàrem intentar triar qualque foto que no s’hagués vist“.

Andreu Aguiló compara les imatges triades per cobrir els dos espais ubicats a la plaça i assegura que els del punt de recollida selectiva “són més estiuenques“. Van pensar que seria un bon reclam “pel turisme que ens visita i per la gent d’aquí“.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button