Eu MollMunicipi

Passivitat davant les “ocupacions” damunt la platja

Junts Avançam denuncia que es continuïn fent “ocupacions il·legals de bars i restaurants damunt la platja del Port de Pollença” i recorda que per “ocupar el domini públic marítim-terrestre fa falta o una autorització de Costes o la concessió administrativa corresponent“. Autorització de la qual no “disposen determinants establiments comercials” al Passeig Saralegui i al Passeig Voramar del Moll, asseguren mitjançant una nota de premsa.

El partit polític a la oposició encapçalat per Miquel Àngel March afirma que això és una “infracció molt greu a la Llei i Reglament de Costes“. I és per aquest motiu que demanan la Demarcació de Costes que “actuï per restablir la legalitat vigent“.

Al seu torn, Tomeu Cifre explica que des de l’Ajuntament de Pollença han insistit i ara estan esperant que “se’ls hi notifiqui aquesta denegació” als propietaris dels bars i restaurants que ocupen l’arena i el passeig sense autorització per poder procedir a la retirada del mobiliari. Ara bé, també afirma que encara “no els hi han donat cap resposta“. “Ho tenen damunt la taula, però no han fet res“, comenta. Al que afegeix que intentarà “tornar a xerrar-hi“.

L’Ajuntament no està “d’acord amb què s’ocupi l’arena ni l’acera d’aquest espai”

A propòsit d’això, el batle del municipi explica que la institució municipal ja té “les autoritzacions per al 2020“. Ara bé, “només hem demanat les no lucratives, com el material de salvament i les torres de vigilàncies“, també els banys i algunes passarel·les perquè hi hagi un accés directe a l’aigua. Així mateix, assegura que tenen la “resta d’ocupacions pel 2021, 2022 i 2023, que són les hamaques, els para-sols, les terrasses i molt més“. Maria Buades, la regidora de turisme, comenta que ja les podran treure a licitació per l’any que ve.

Afirmen, que no han demanat les ocupacions de les quals gaudeixen, sense permís, els bars i restaurants als quals es refereix Junts Avançam a la nota de premsa. “No hem demanat aquestes autoritzacions perquè no estam d’acord amb què s’ocupi l’arena ni l’acera d’aquest espai”, sosté el batle de Pollença. A més a més, aclareix que abans que la Demarcació de Costes doni les autoritzacions, “l’Ajuntament ha de fer un informe preceptiu“.

Un dels establiments va demanar l’autorització a Costes

Maria Buades fa constar que els propietaris d’un d’aquestes establiments “va demanar permís d’ocupació per enguany” a Costes, qui va “sol·licitar l’informe a l’Ajuntament“. La institució municipal el va fer “desfavorable” i el “enviar a finals de març“.

Així mateix, la regidora explica que a finals de juny, des de la Demarcació de Costes els hi comunicaven que havien “obert un expedient sancionador“. Ara bé, fins que no ens diguin que ho retirem, no ho podem fer.

Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

  1. Un poc de seny , X part de tothom !¡ Això és inadmissible, s’han de prendre mesures de manera immediata

Back to top button