MunicipiPollençaReportatgesVídeo
Destacat

Objectiu 2020: una Patrona sense massificacions

Joan Mas haurà d'esperar un any a cridar, igual que els cossiers i la dama a ballar

Ahir horabaixa hi va haver comissió de festes al si de l’Ajuntament de Pollença, reunió durant la qual es va donar a conèixer el programa per La Patrona 2020. El regidor de festes, Josep Pons, ens confirma que no hi haurà “berbenes, eleccions de càrrecs, simulacre ni focs, el que no vol dir que no es faci una miqueta de traca final“. “Tot el que pugui suposar aglomeracions, no es farà“, afirma contundent.

Tot el que pugui suposar aglomeracions, no es farà

Tomeu Cifre, batle de Pollença, comenta que la idea és que tots els esdeveniments de les festes se celebrin “a recintes controlats i amb invitacions prèvies” i així fer que “els actes multitudinaris no es puguin tirar endavant“. D’aquesta manera s’evita “el risc que hi pugui haver d’un excés de gent“. Per donar més possibilitats als ciutadans i ciutadanes de seguir les festes, Josep Pons comenta que es posarà una pantalla gegant a la plaça de Ca les Monnares, “on es donarà per streaming tot el que passi al Claustre“.

I per donar el tret de partida a La Patrona…

El regidor de festes parla d’una alborada molt discreta i de “la suspensió de les canonades típiques de la plaça de Montisión“. Aquestes darreres, però, comptaran amb una espècie de substitut el dia 26.

Enguany, per donar el sus a les festes, hi haurà “una mica d’ofici a l’església“; després es tiraran “alguns coets i es repicarà la campana“. Ara bé, tant Josep Pons com Tomeu Cifre apunten que els petards no s’amollaran “des d’un lloc públic“. Així mateix, Cifre fa una crida a tots els pollencins i pollencines. Des de la institució volen que quan es repiquin les campanes el dia 26 a migdia, “tothom surti al balcó a penjar la bandera“.

Que el dia 26, quan repquin les campanes, tothom surti al balcó a penjar la bandera

I, tot parlant de banderes, sabem que enguany tampoc es farà un acte institucional per a la baixada de la senyera a la façana de l’Ajuntament i, si es posa, no es dirà quan.

Seguint amb el secretisme d’horaris i llocs

La banda de cornetes i tambors La Tropa del Soldà també actuarà aquestes festes, però no anunciarà ni l’horari ni el lloc. Serà una sorpresa pels i les habitants de Pollença. Els seus membres fan una crida als que van formar part d’ella anys anteriors i així poder cobrir tots els carrers del municipi sense problema. La idea és tocar cada dia a diferents barriades del poble.

Unes festes amb “caràcter benèfic”

A propòsit, Cifre destaca que donaran “un caràcter benèfic” a tots els actes programats. I aquesta serà la personalitat del primer esdeveniment de La Patrona 2020. Josep Pons explica que, “si tot segueix endavant“, divendres 24 hi haurà “un concert solidari al Claustre de Sant Domingo on hi actuaran els Javaloyas” i el benefici serà per Abaimar, Afama, l’Obreria del Puig i Prodis.

Ni Joan Mas, ni Dragut, ni Cossiers ni Dama

Així com Joan Mas i Dragut no lideraran les seves tropes el pròxim 2 d’agost, els cossiers i la dama tampoc ballaran. Són esdeveniments multitudinaris i, enguany, es tracta d’evitar aglomeracions. Des de la comissió cossiera argumentaven la decisió en la responsabilitat i la prudència que pertoca aquest 2020.

La nova normativa posa en perill La Patrona?

La nova normativa podria trastocar el que ja tenim preparat“, assegura Pons. “Si dilluns veiem que és viable, el programa sortirà, però ens ha agafat amb aigua freda“. Al que afegeix que “si ens redueixen l’aforament, quedarem curts“. Ara bé, Cifre apunta que, pel que sembla, l’aforament dels “actes interiors quedarà igual“, per tant, els que estan dins el claustre “es podran mantenir“. “D’entrada, ho farem tot a llocs controlats, amb aforaments tancats i que no hi hagi problemes“, assegura.

Pel que pareix, La Patrona no perilla i Josep Pons afirma que intentaran “aguantar el màxim“. Ara bé, si la cosa es complica molt, no descarten la “possibilitat que s’anul·lin les festes“.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button