Municipi

Màgia i desitjos per a aquesta nit de Sant Joan

Són molts els pollencins i les pollencines que han viatjat fins a Ciutadella per viure la festa de més a prop

La nit de Sant Joan és una nit de màgia i desitjos. D’amor i amistat. D’espurnes de llum i somriures dels més estimats. Una nit per celebrar que l’estiu ha arribat amb llargs vespres de companyia immillorable i una sensació d’eterna llibertat. I podrem tornar a festejar la vida, avui més que mai.

Anys anteriors, multitud de pollencins i pollencines posaven rumb a Ciutadella. Era, i és, costum. Alguns ho fan amb vaixells comercials; d’altres, amb vaixells propis tot partint des del Moll. Hàbit que deixava les platges locals gairebé buides i no contribuïa que la tradició de celebrar l’emoció i el sentiment d’aquesta nit al si del municipi arrelàs. Enguany, però, la situació canvia i es viurà un Sant Joan atípic.

La singularitat de viure un Sant Joan a Ciutadella i sense cavalls

Tot i algunes de les recomanacions, són molts els pollencins i pollencines que han decidit emprendre, de nou, el viatge. Alguns que ja són allà, asseguren que el fet que no hi hagi cavalls ni jaleos no ha estat un impediment. També expliquen que no hi ha directrius expresses sobre com celebrar, ni on fer-ho, la nit de Sant Joan.

Pretenen viure l’essència el més a prop possible de la ciutat menorquina i passar uns dies agradables, els que seran insòlits. Especifiquen que “encara que no hi hagi festa, hi ha molt d’ambient “. Així mateix, remarquen que per avui s’espera l’arribada de més mallorquins, entre els quals s’hi troben molts habitants de Pollença.

Vigilància i responsabilitat social per celebrar-ho a Pollença

Com bé s’ha explicat unes línies més amunt, són molts els qui han decidit anar fins a Ciutadella per celebrar la nit de Sant Joan. Però també són molts qui acostumaven a anar-hi i aquest 2020 han quedat a casa. Això, però, no significa que no ho festegin en territori local. És per aquest motiu, que les autoritats municipals han d’assegurar que es compleixin les directrius sanitàries i de seguretat establertes.

Ahir es plantejaven la possibilitat de tancar les platges i evitar les aglomeracions que s’havien donat diumenge en el Dia de la Música. Avui, però, hem sabut que romandran obertes. Tomeu Cifre, batle de Pollença, assegura que “és molt complicat tancar-les”. Tot i això, hi haurà un “dispositiu de vigilància coordinat amb la Policia Local i la Guàrdia Civil”. És aquí on ha d’entrar en joc la responsabilitat social i al seny individual. Ahir, fonts de la policia local ens deien “no s’espera cap aglomeració a les platges” i recordaven que no està permès fer cap tipus de foc“.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button