Municipi

Descontrol a Ciutadella i tranquil·litat a Pollença la nit de Sant Joan

"Estam empegueïts, són comportaments que no esperàvem"

Són moltes les persones de Pollença que han viatjat fins a Ciutadella per viure en primera persona un Sant Joan atípic marcat per la Nova Normalitat. Inicialment no hi hauria d’haver hagut aglomeracions i s’hauria d’haver respectat en tot moment les normes sanitàries. Però no ha estat així. Les imatges que ens arribaven ahir del Primer Toc de Flabiol improvisat davant la casa de Caixer Senyor constaten la imprudència d’alguns dels visitants, però també dels residents locals. No hi va haver respecte per les directrius donades ni responsabilitat social. “No van tenir gens de prudència i és una llàstima“, plany Marta Leon, ciutadellenca de naixement.

Explica que l’ambient santjoaner “contingut i difícil de controlar” ja era palpable des del dissabte a nit. Recordar que va ser el dia en què van començar a arribar els visitants a Menorca.

Plaça Nova de Ciutadella – Dissabte

Així mateix, com a menorquina dolguda i persona que no ha format part de les aglomeracions tot celebrant la festa des de casa, lamenta “l’espectacle que es va viure ahir“. “Estam empegueïts, són comportaments que no esperàvem“, assegura. Referint-se als habitants locals, explica que hi ha gent com ella que estan “tristos“, mentre n’hi ha “que no han tingut seny” i han contribuït a “l’espectacle“.

Els habitants de Pollença sabien que es trobarien?

És molta gent que anat a Ciutadella “per veure que hi havia“. Marta Leon assegura que “les persones que han vingut no eren conscients que no hi hauria festa“. És un comportament improductiu i egoista que no vetlla per la salut col·lectiva.

Afirma que les directrius eren clares: no hi havia festa. L’Ajuntament proposava un Sant Joan virtual i, des del punt de vista de Marta Leon, és una informació que sembla no haver quedat clara als que s’han acostat fins a Ciutadella d’aquests dies.

Joana Gomila. Batlesa de Ciutadella s’ha manifestat molt contrariada per les aglomeracions d’ahir al migdia. © https://menorcaaldia.com/

Sant Joan a Pollença

Després de la incertesa, a Pollença es va viure un Sant Joan tranquil i sense incidències, segons ens indiquen des de la Policia Local. Cal recordar que totes les platges de la zona nord quedaven tancades per prevenir aglomeracions, tal com va passar diumenge durant el Dia Internacional de la Música.

Tot i això, el descontentament per les imatges arribades des de Menorca també és present aquí. Un clar exemple n’és la dura i crítica reflexió que en feia el rector, Francesc Vicens.

https://www.facebook.com/francesc.vicensgomila/posts/10222379851623209

Agrair a Menorca al Dia que ens hagin cedit les imatges i els vídeos que apareixen en aquesta notícia.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button