EntrevistesMunicipiVídeo

Es reorganitzen recursos per cobrir les demandes Socials

Preveuen que el "boom" d'usuaris ja ha passat i que a partir d'ara s'assolirà una certa estabilitat

El nombre de famílies que necessiten ajuda econòmica i alimentària ha augmentat de manera considerable amb l’impacte de la crisi sanitària. Per això, tant l’Ajuntament de Pollença com la conselleria d’Afers SOcials s’han vists obligats a reorganitzar els ecursos dels quals disposen. El fet que aquesta setmana s’hagin incorporat dues treballadores socials més als Serveis Socials del Moll n’és una clara evidència. Però no n’és l’única. Dijous, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, anunciava que durant els darrers mesos unes 6.500 famílies s’havien incorporat al sistema de cobertura especial, pel que un total de 15.980 famílies són beneficiàries de la Renda Social Garantida. Això ens indica que, aproximadament, unes 30.000 persones arreu de l’arxipèlag en són usuàries. Aquest fet suposa una inversió no prevista de recursos econòmics a aquesta causa.

Davant aquesta situació, Santiago va aprofitar per reflexionar sobre la vulnerabilitat del model econòmic: “Gràcies a la Renda Social Garantida extraordinària han pogut cobrir les seves necessitats bàsiques. És un instrument per reduir l’impacte econòmic”.

I a Pollença, com es viu aquest increment?

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Pollença, Francisca Cerdà, ens explica també quina línia de ruta han dibuixat i com gestionen els recursos dels quals disposen. També quines en són les previsions i les actuacions establertes a curt termini en relació amb els nous usuaris.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button