CulturaPollença

El Festival de Pollença 2023, un equilibri entre concerts simfònics i de cambra

Grans estrelles es reuniran en aquesta cita ineludible per als amants de la música clàssica de primer nivell. En total seran 8 concerts amb Hilary Hahn, Maria del Mar Bonet i Nicolas Alstaedt com alguns dels artistes destacats.

Ja s’ha presentat el programa complet de la 62a edició del Festival de Pollença i els detalls de tots i cada un dels concerts que conformen aquesta nova edició. La inaugurarà, el 5 d’agost, l’Orquestra de Cambra d’Europa, uns dies més tard, el dimarts 8, Chistina Pluhar acompanyarà sobre aquest escenari una de les artistes illenques més internacionals, Maria del Mar Bonet. La seguiran l’Orquestra Simfònica de Balears i la Coral de la UIB en el que serà el darrer concert de Joan Company com a fundador i director titular del cor, Marina Rebeka i el pianista Mathieu Pordoy, el quartet de corda Belcea, el grup Arcangelo i el violoncel·lista Nicolas Altstaedt i, finalment, tancarà el cicle la Filarmònica de Cambra Alemanya de Bremen amb Hilaty Hahn com a violinista solista.

La ubicació serà l’habitual, el Claustre del Convent de Sant Domingo, però amb la novetat de què llueix per primera vegada una conxa acústica que es disposa al voltant de l’orquestra per millorar la projecció de les ones sonores i l’acústica de l’espai en general.

Durant la presentació, Pere Bonet, assessor artístic i de gestió del Festival de Pollença, va voler incidir en el fet que s’ha fet un esforç per posicionar aquest esdeveniment com a centre de creació de noves iniciatives, de producció i de promoció i perquè es mantengui, com deia el savi, com un “foc irradiador d’una cultura capaç de reafirmar la nostra identitat” i “com a far cultural que emet una llum que es projecta arreu d’Europa”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button