Cultura

Llibres per compartir amb els infants

Un petit espai per a les mamàs i els papàs que volen educar des de la cultura

Una madre molona es el nom amb el que es coneix a Isabel Cuesta, una bloguera que ha aconseguit crear una comunitat de pares i mares que volen ajudar-se entre ells i perfeccionar les seves funcions i actuacions amb els i les petites de les cases. Amb casi 200.000 seguidors a Instagram, el seu èxit és evident i cada vegada són més els que volen aprendre de la Disciplina Positiva, basada en el raonament i no el càstig davant un mal comportament.

Els seus tallers es dediquen a entendre el comportament dels nins i saber com actuar front als crits, les rabietes, els xantatges… de tal manera que es pugui educar des del foment de l’autoestima, els valors i les habilitats socials. Per tal de donar a conèixer aquests aprenentatges, Isabel ha escrit també alguns libres, entre els quals destaquen Cuentos molones para educar en positivo y Cuentos molones para educar en positivo 2.

Aquestes dues obres tenen l’objectiu d’aportar a les famílies els coneixements i les eines per educar amb consciencia i saber establir climes òptims de desenvolupament per als infants. Per altra banda, els infants poden gaudir d’aquestes històries narrades en format de petits contes, que van acompanyats d’il·lustracions. Amb explicacions senzilles, les dues parts que conviuen poden veure les coses des de la seva perspectiva i, sobre tot, amb major seguretat i calma.

Alguns dels temes que es tracten als contes són la recerca de solucions, l’empatia i el perdó, l’acceptació d’emocions, el fet de pensar abans d’actuar, la implicació dels menors a les resolucions dels fets, el fet de cuidar-se i estimar-se bé, el companyerisme… Per tant, no hi ha excuses per a que les persones adultes passin temps amb les persones petites de cada casa i col·laborin conjuntament en la recerca d’un espai segur i càlid.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button