Cultura

El pollencí Lacs llença el darrer tema del seu disc ‘Anxiety’

Entrevistam Didac Caro, més conegut com a Lacs, que estrena la sèptima i darrera cançó del seu darrer projecte

Lacs és un jove del municipi que des de sempre s’ha interessat per la música. “Amb deu anys ja em varen regalar un walkman i em vaig començar a interessar prest pel món del hip hop” i “uns cinc anys després ja volia ser cantant”. Fins al moment, l’artista ha anat fent flows dintre el món del rap i del hip hop i ara, comença a compondre melodies, però centrant-se sempre en no deixar d’escriure i acabar amb una varietat musical que “em faci content”.

El disc té un avanç que es diu ‘Ego‘ i les set cançons que el componen. El darrer tema es diu igual que el disc, Anxiety, “tracta de molts processos”. És un disc que va escriure al confinament quan es va plantejar començar a fer coses series amb la música, ser més “professional dintre l’underground que és aquest món”. “Que passés de ser un hobby a una faceta més, sense deixar de passar-ho bé fent-ho”.

Cada cançó té un videoclip que expressa la idea general de la història que conta, i cada un té una escena post crèdit -una idea inspirada del món cinematogràfic de Marvel-. “Els set videoclips tenen una correlació i amb el vídeo d’Anxiety s’acaba de contar la història i el procés i tot agafa sentit”.

Amb aquest disc s’han subscrit al seu canal de YouTube més de 200 persones i quasi 70 a Spotify. “Tal vegada per un altre artista són unes xifres de rialles, però per jo ja és una passa bastant important”.

“Aquest disc és un camí per saber digerir els sentiments, ser conscient de per què un sofreix o no, els diferents estats mentals i el poder damunt aquests. Tracta del creixement, de per què el cap et traeix quan no tens motius per estar malament…”

Lacs
  • D’on ve el nom d’Anxiety?

Vaig decidir posar-li aquest nom perquè quan vaig escriure les cançons tenia molta ansietat, sense ser conscient que ho era, ho vaig descobrir molt més tard i vaig entendre molts sentiments que tenia. Per tant, vaig trobar que no hi havia millor nom possible per poder reflectir tot un procés i tot un canvi que, a més, m’ha ajudat moltíssim a créixer tan personal com musicalment.

  • El teu nom és Didac, d’on ve el pseudònim Lacs?

Són un conjunt de sigles, que cada una té un significat. Quasi ningú sap el significat real i vull que segueixi així.

  • Com definiries el teu estil personal?

Fa dos anys t’hauria contestat una cosa, però ara te’n contest una altra completament diferent. Sempre m’he centrat molt a escriure, amb què les frases tenguin molt de sentit i molt de missatge, però és cert que darrerament em centr més en la musicalitat i amb aprendre i amb intentar contagiar a la gent amb la musicalitat perquè el missatge sigui més clar i senzill. Ara mateix, no tenc estil musical com a tal, el meu estil personal és fer el que em faci ganes.

Ara estic preparant projectes de pop, bases country, SapTrap… de moment no tenc pensat tornar al Boom Bap (el que seria rap 4×4) però tampoc ho descart. Ara estic molt centrat a cantar, en fer melodies, música acústica. Per tant, no tenc aquest estil personal només intent mesclar molt de missatge, lletra i sentiment amb musicalitat.

  • Has compost personalment tot el disc?

Si i no. La putada de fer feina de forma independent és que si un productor no et produeix les instrumentals perds molt temps cercant bases. El que jo he fet és trobar bases que m’agraden i escriure damunt d’aquestes. El que són les melodies, flows, lletres i cors ho he fet amb l’ajuda del meu productor, qui m’ha ajudat a aprendre a emprar eines per editar, etcètera. Per tant, responent a la pregunta sí que he fet les melodies i lletres, però la producció musical com a tal no, és de productors independents.

  • Quins són els teus referents dins aquest món?

El cantant Khan em va influenciar molt l’any 2014 i altres que m’han fet canviar la forma de veure la música en poc temps són Juancho MarquésRecycled J, Kyoto… En general, tots d’un estil de música trista, en el que no sé per què sempre m’he trobat molt còmode. M’han ajudat a entendre conceptes de la música que en la vida m’hagués imaginat que anava a arribar a entendre.

  • Amb quin tema del darrer disc et quedaries?

Cada una expressa una cosa diferent, és molt subjectiu. Personalment, la que més m’agrada és ‘Momentum‘. És cert que amb el què he après els darrers mesos canviaria coses de la cançó (publicada el passat desembre) però trob que té una varietat musical i lletra molt guapa, és aferradissa i el videoclip està ambientat amb amics i m’agrada molt perquè va ser molt instantani i improvisat.

  • Quins són els teus projectes de futur?

Ja estic amb tres nous videoclips, la setmana que ve començ a gravar una altra cançó i a curt termini només diré que faré el que em faci ganes. Tenc ganes de començar a fer pop-rock, a fer indi urbà i ficar coses ‘rares’ a les bases. Tot això ho vull fer perquè avui dia tothom pot fer música, però innovar és el que intent; intentar fer coses que no s’hagin fet, però és molt difícil. Per tant, diria que vull passar-ho bé i arribar a la màxima gent possible. Amb això, no vull que es confongui amb fer-me famós ni molt manco, si ha de venir vendrà. Només vull intentar passar-ho bé fent la millor música que pugui.

Tenc moltes ganes de fer música a llarg termini. Convid a tothom que no em conegui al meu canal de YouTube, a seguir-me a les xarxes socials o a què em xerrin si tenen alguna idea, ja que sempre estic obert a xerrar amb qualsevol persona tant sigui perquè em facin una crítica constructiva, com per donar-me l’enhorabona o per simple curiositat.

A la part superior de l’entrada, pots veure el nou videoclip de Lacs ‘Anxiety’ gravat a diferents paratges del nostre municipi.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button