Cultura

Artefactes, vocables i nins: L’exposició d’aquest estiu d’Albert Pinya

Serà l'artista convidat amb una obra col·laborativa que s'estrenarà a finals de juny

Aquest matí s’ha duit a terme la roda de premsa per explicar el nou projecte d’Albert Pinya. Qui, enguany serà l’artista convidat de la instal·lació d’estiu a l’església del Convent de Sant Domingo. Andreu Aguiló, el director del Museu de Pollença ha expressat que Pinya “és un artista desitjat per la direcció del museu”, ja que, estem encantatsamb la “seva vitalitat, energia i intensitat”. “Ens agrada la discordança que crea l’exposició a un lloc sagrat com és l’església de Sant Domingo”.

Albert Pinya és un mallorquí amb molt recorregut. L’any 2016 va rebre una medalla d’honor en el 31è Premi de Pintura BMW; el 2014 va obtenir el Premi ARCOmadrid de l’Associació Espanyola de Crítics, AECA; tres anys abans va ser reconegut amb una menció d’honor en el Premi Ciutat de Manacor i el 2007 amb el Primer Premi Art Jove que atorga l’Institut Balear de la Joventut, entre molts altres reconeixements.

Aquest any, l’Ajuntament de Pollença ha volgut comptar amb l’artista, ja que era una tasca pendent de l’any passat i, per raons sanitàries evidents, no va ser possible. Així i tot, “dins totes les connotacions negatives va ser una putada no poder-ho fer, però gràcies al que hem viscut he pogut aportar característiques i fer una revisió en el plantejament que ha fet que el projecte sigui més actual”, ha manifestat. Pinya ha contat que des de molt jove sempre ha seguit la trajectòria del programa cultural de Pollença, “tenia moltes ganes d’intervenir a aquest espai, que és un referent”. De fet, aquesta serà l’única exposició que farà en tot l’estiu.

El batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha dit que és amb aquesta exposició artística es pretén “donar un impuls cultural de què es Pollença”. “Volem actuar per tornar a tenir aquest atractiu cultural”. Enguany, “creim oportú allargar l’exposició en el temps. Normalment la fèiem a mitjan juliol i, enguany, l’hem volguda avançar a la darrera setmana de juny”. Cifre ha seguit explicant que la idea és que “sigui el referent artístic de l’estiu” juntament amb el 60 aniversari del Festival de Música de Pollença.

El títol de l’exposició és Artefactes, vocables i nins. Una obra col·laborativa amb tres elements principals: l’escultura, el so i la paraula. Participaran altres artistes com el conegut Niño de Elche, que intervendrà amb el so i, Pinya ens ha avançat que la seva peça musical “serà espectacular”. A l’artista no li agradaden les xarxes socials ni les noves tecnologies, de fet, no en té, ni tan sols té cotxe; però és conscient dels beneficis que tenen i per això estaran presents en la seva exposició.


Mostra més

Articles relacionats

Back to top button