Guia ComerçRestauració

Bar 'La Bodeguita': Canya amb tapa, bon ambient i festa de pintxos els dijous!

El bar 'La Bodeguita', obert des del 2003, s'ha consolidat com un dels que compta amb millor oferta i ambient. De dilluns a dissabte ofereix beguda amb tapa de cortesia i menú, i els dijous, són una festa!

A dia d’avui cada cop costa més trobar bars amb encant, que generen ambient, que ténen un carisma especial i una clientela d’aquella de cada dia, de la que fa família. Doncs la cerveseria ‘La Bodeguita’ encara hi resisteix a base d’oferir beguda amb tapa.

I a més, ofereix un dia de ‘ruta de la tapa’, una iniciativa que sorgí fa anys al municipi però que pocs locals (al Moll, només ells) encara aguanten. Aquest dia, més ara que arriba l’estiu a una terrassa que gaudeix de moltes hores de sol, es converteix en un reclam per a locals i turistes, i una gran varietat de bones tapes es combina amb un ambient que acaba essent una festa! Però no sols els dijous són especials, sinó que cada dia pots gaudir-hi del plaer de fer-hi un refrigeri fresquet amb una tapa de cortesia per sufocar la gana, d’un menú de qualitat i econòmic i sobretot d’un clima familiar.

Un lloc amb encant

Situat al Carrer Roger de Flor, en un cantó on gairebé hi pega el sol tot lo dia, el seu propietari, n’Ignacio, hi començà el 2003 el projecte d’obrir una cerveseria amb la filosofia i encant andalús: un lloc on anar a fer una cervesa ben fresca acompanyada d’una tapa de cortesia. On gaudir d’una bona ració de ‘pescaíto’, chipirons i de més arrebossats fets amb tot l’art andalús. On cada dia hi acudeixen desenes de treballadors i passants a menjar un menú (o mig) que ofereix dos plats amb varietat d’opcions.

I és un lloc on s’ha convertit la casa de molts de molleros dia a dia i d’una enorme quantitat de clients estrangers que, residents o turistes, any rere any han anat collint estima al bar i se’l han fet sentir com casa seva. Ho fa palès la quantitat de regals que en fan als propietaris i que es poden veure exposats a les parets del local, així com la seva asiduïtat i el seu goig en gaudir de la mescla entre cultura andalusa i mallorquina que ofereix ‘La Bodeguita’.

N’Ignacio, que inaugurà el bar, és nascut a andalusia però resident a Mallorca des de fa una trentena d’anys, i és ben coneixedor de com fer un bon ‘frit’, unes bones pilotes, pica pica o uns callos d’aquests que fan tornar. De fet, en el seu recorregut com a cuiner passà per els fogons de l’emblemàtic hotel formentor, i no deixà mai d’apendre de cuina fins la seva recent jubilació. Tot i això, deixà al seu fill i la seva dona el llegat dels seus plats.

Per descomptat, el millor de cada bar és sempre el seu ambient i, com ja hem dit, d’això en sobra a La Bodeguita, un bar veterà del Port de Pollença que té una clientela d’allò més variada: mallorquins de tota la vida, treballadors de temporada, residents estrangers i turistes més i menys habituals que, entre tots, acaben per juntar-se i fer comunitat. De fet, qualque dia inclús acaben ballant plegats!

El dijous, dia de ‘ruta del tapeo’, és una festa!

I aquest dia que potser acabis ballant si hi vas és el dijous. La iniciativa de la ‘ruta del tapeo’ sorgí al muncipi enllà per principis de la dècada de 2010: el 2012. Amb el temps, pocs locals van aguantar amb el que ja era una tradició però, al Moll, ‘La Bodeguita’ ho ha convertit en tot un dia institucional.

Aquest dia, la tapa no és de franc com pots trobar-la-hi dia a dia, però és variada i sobretot de qualitat. Una gran gamma de pintxos són preparats en especial per aquest dia: des de freixures passant per ‘tortita de camarón’, boquerons, pilotes, callos, croquetes, truita casolana,… un repertori infinit.

Tant és axí que a dia d’avui, al Moll, s’ha fet famós l’establiment per servir un excel·lent entrepà de calamars: hi pots trobar, especialment els dijous, aquest àpat que es presenta o bé en les típiques anyelles de calamar, o bé amb els seus sacarins, que el tornen especialment saborós i cruixent, posant de relleu tot allò que ha de tenir una bona freixura.

També hi podreu trobar mini hamburgueses fetes amb esment, amb un pà especial comenat pel bar expressament al forn de Ca’n Sucrart, un forn de tradició que es troba just al carrer del davora.

Però el que fa especial aquest dia no són sols les tapes. Aquest dia, que es duu a terme tot l’any cada dijous a partir de les 20.00h, agafa un tò especial ara, que arriba l’estiu. En ser un lloc idoni pel soleiet que es pot veure-hi caient l’horabaixa, s’omple de ‘guiris’, molleros i visitants i es genera un ambient excepcional. A més, hi ha un altre aspecte a ressenyar: la música.

La música que es posa ala bodeguita és tan animada com variada: podeu trobar-hi llistes de reagge clàssic, rock dels 70’s i 80’s i música disco com els Bee Gees. Quelcom que ho fa maridar de luxe amb l’ambient que es genera aquest dia.

Menú diari: econòmic, variat i de qualitat superior els dissabtes!

El menú diari que ofereix ‘La Bodeguita’ consta de dos primers i dos segons a elegir, comptant amb vi, aigua gaseosa i postre. El preu d’entre setmana és de 12 euros i, els dissabtes, la qualitat augmenta: hi podreu trobar entrecots, filets de peix de merlussa, gall o bacallà.
Aquest dia, en augmentar la qualitat, el preu puja lleugerament fins els 18 euros.

Entrecots madurats i de qualitat

El nou projecte que es proposa el bar es oferir una carn reposada per ells mateixos i de qualitat: entrecots de vedella ben saborosos per acabar de rematar una oferta generosa, variada i a preus assequibles.

Ja ens ho contareu!

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button