Municipi

Localitzats a Pollença aparcaments que es podrien emprar per a instal·lar plaques fotovoltaiques

La Regidora de Medi Ambient explica que estan treballant en el projecte

L’Institut Balear de l’Energia (IBE) ha localitzat 794 aparcaments a les Illes susceptibles de ser coberts amb plaques solars, el que els convertiria en generadors d’energia renovable.

Aquests espais han de tenir dimensions superiors als 1.000m2 i s’han localitzat gràcies al nou visor d’aparcaments amb superfícies majors a aquesta xifra, elaborat pel Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA). Es tracta d’una eina que suposa la primera passa d’una estratègia global d’impuls de la generació d’energia solar en tots els aparcaments amb potencial solar de les illes.

Així, dins aquests 794 aparcaments de més de 1.000m2, 571 es troben a Mallorca, 111 a Menorca, 102 a Eivissa i 10 a Formentera. Aquests espais tenen una bona irradiació solar i poca presència de massa arbrada, el qual ha permés conèixer aquesta nova eina, i per lo qual tenen un alt potencial per a implantar-hi energies renovables.

Després de l’anàlisi del visor, l’IBE ha començat a contactar amb els Ajuntaments per a conèixer la titularitat dels diferents aparcaments i comunicar les dades concretes dels mateixos als consistoris per tal de saber els que han d’instal·lar, obligatòriament, les plaques.

Pel que fa als aparcaments d’àmbit privat, també hi recau aquesta obligació per a aquells que fan més de 1.500m2.

Ubicació dels aparcaments al municipi

Dels 571 aparcaments de més de 1.000 m2 que el visor ha localitzat a Mallorca, 9 es troben a Pollença, 2 al Port de Pollença i 1 a Sant Vicenç. Podeu consultar la seva ubicació a les imatges següents.

Maria Buades, regidora de Medi Ambient de Pollença, ens explica com està la situació actual: “ens ha arribat un document explicant el projecte i per tal que indiquem quins aparcaments tenim al municipi amb els requisits que es demanen. Els espais que ara indica el visor són provisionals, ja que som nosaltres, des de l’Ajuntament, qui hem de ratificar que aquestes superfícies compleixen amb les característiques que es demanen: que siguin municipals, que facin més de 1.000m2, o, si pel contrari, comptam amb algun altre aparcament més que el visor no hagi contemplat”.

Maria Buades, Regidora Medi Ambient

Així, ha concluït dient que ara disposen d’un termini de temps per a fer aquestes gestions i enviar la informació a l’IBE.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button